Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 28 декември, около 13:20 часа е получено съобщение за извършена кражба в град Добрич. Установено е, че по време на зареждане на гориво в търговски обект, неизвестен извършител е проникнал в незаключен товарен автомобил „Мерцедес” с шуменска регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 9 450 лева от кабината на превозното средство. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 28 декември, около 08:50 часа по ул. „Теменуга” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Е.И. (28 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 декември, около 00:30 часа по пътя град Генерал Тошево посока с. Присад е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от В.Т. (23 г.) и пътник Д.Й. (28 г.), и двамата от с. Присад. В хода на проверката в МПс са установени суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на наркотичното вещество марихуана и два броя таблетки, реагиращи на наркотичното вещество амфетамин. Последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила дава положителна проба за употреба на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 декември е получено съобщение за извършено дребно хулиганство в с. Църква, обл. Добрич. Установено е, че И.И. (51 г.) от с. църква е изрекъл оскърбителни реплики и закани срещу живота на 14-годишно момче от с. Църква. Деянието е извършено на всеослушание в присъствието на повече хора и на публично място в центъра на селото, с което е нарушен обществения ред и спокойствие. По случая е съставен акт по УБДХ. На свое заседание РС Балчик налага на извършителя административно наказание „глоба”.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на РУ МВР Балчик са установени извършителите на серия кражби от имоти на територията на с. Дъбрава, обл. Добрич. Извършителите на деяниеята са криминално проявените С.М. (18 г.) и непълнолетния Д.И., и двамата от с. Дъбрава. В хода на работа е установено, че двамата са извършители на взломна кражба на 55 литра домашна ракия и 10 кг. телешко месо от частен имот; два броя прасета, женско теле, конска амуниция и около 600 кг царевица от частен имот; мотофреза и мъжки черен кон от частен имот. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.М. е задържан в РУ МВР Балчик. Материалите са докладвани в РП Балчик.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани един пожар с материални загуби и 2 пожара без нанесени материални щети.

На 28 декември, около 07:#5 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на с. загорци, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 13:10 часа. Вследствие на пожара са унищожени 2 тона фураж, 450 броя бали слама и люцерна, изгоряла е и 90 м2 покривна конструкция. Причината за възникването на инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

29.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ