Dobrich News Добрич новини

Подпийнали шофьори по пътищата

На 10 декември, около 22:45 часа в с. Василево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,29 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.Д. (26 г.) от град Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 декември, около 22:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,98 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Д.К. (32 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско произовдство.

На 11 декември, около 00:30 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Опел”. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,65 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.С. (41 г.) от с. Орляк, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 декември, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Изворово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 16:00 часа до 20:00 часа на 10 декември, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на моторен трион, телевизор, таблет и ъглошлайф. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 11 декември, около 16:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на територията на с. Безмер, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на бойлер, пералня машина и отоплителен уред на твърдо гориво. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 11 декември, около 14:20 часа в с. Кардам, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от И.П. (46 г.) от с. Кардам. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 0,70 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 декември, около 09:20 часа по бул. „Трети Март” в град Добрич е извършена проверка на Д.К. (32 г.) от град Тервел. В хода на проверката е установено кафяво прахообразно вещество с тегло 0,1 грама, реагиращо на наркотичното вещество хероин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 декември, около 22:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мазда”, управляван от криминално проявената Д.И. (26 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества с техническо средство, теста реагира положително за употреба на опиати. Взета е кръвна проба по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 декември, около 09:20 часа в с. Дончево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сузуки”, без регистрационни табели, управляван от 32-годишната Г.Д. от град Добрич. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила не притежава валидно свидетелство за управление на МПС. В хода на проверката, жената подхвърля в служебния автомобил на ОД МВР Добрич банкнота с номинал от 50 лева. С полицейска мярка за срок от 24 часа, жената е задържана в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

12.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ