Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 8 декември, около 19:25 часа е получено съобщение за извършена грабеж в частен имот на територията на с. Карапелит. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в къщата. Чрез използване на сила и заплахи извършителя успява да отнеме от владението на 66-годишен мъж мобилен телефон, газов пистолет и сумата от 40 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 декември, около 09:30 часа се тъжи 69-годишна жена от с. Сноп, обл. Добрич. По данни на тъжителката на 7 декември, около 13:30 часа е получила обаждане от непознат мъж представящ се за роднина и е поискал сумата от 1 000 лева. Около 14:45 часа жената предава сумата от 600 лева на непознат мъж пред жилището си. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 8 декември, около 16:00 часа в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Ровър” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,3 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.В. (19 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 декември, около 10:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път II-29 на кръстовището за с. Царевец, обл. Добрич. Установено е, че лек автомобил Нисан” с добричка регистрация, управляван от 28-годишна жена от град Добрич застига и блъска движещия се лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. Вследствие на удара, лекия автомобил „Фолксваген” навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в товарен автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. От настъпилото ПТП, почива водача на лекия автомобил „Фолксваген” мъж на 48-години от с. Соколово, обл. Добрич. Пътуващата жена в лек автомобил „Фолксваген” на 19-години е с фрактури на горен и долен крайник, без опасност за живота. Постарала е и возещата се в лекия автомобил „Нисан”, жена на 65 г., която е с хематом на главен мозък и разкъсано контузни рани в областта на главата, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 2 пожара без материални загуби.

09.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ