Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 15 декември, в 23:00 часа, в РУ Балчик е получено съобщение, че за времето от 10:00 до 22:30 часа на същата дата неизвестено лице е проникнало през незаключена врата в частен дом в с.Рогачево и е извършило кражба на лични документи, банкови карти, златни накити, ключове за автомобил, сумата от 40 евро и 60 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 декември, в 23:00 часа, е получено съобщение, че за времето от 17:30 до 22:30 часа на същата дата, неизвестно лице е извършило кражба на телевизор „Crown” и сумата от 50 лева от частен дом в с.Ведрина, община Добричка. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 декември, в 11:00 часа, е заявено от Д.М. от гр.Добрич, че на 14 срещу 15 декември неизвестен извършител противозаконно е отнел личния му лек автомобил „Ауди А 3”, с добричка регистрация, паркиран пред бл.39 в ж.к. „Дружба” гр.Добрич. Образувано е досъдебно производство.

На 15 декември, в 16:30 часа, в РУ Каварна е получено съобщение от служител на „Енерго про мрежи”, че при проверка в частен дом в с.Септемврийци е констатирано незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Установено е, че деянието е извършено от ползвателя на дома Р.Р., на 67 години. По случая е образувано бързо производство.

На 15 декември, при провеждане на ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ Добрич срещу разпространението на наркотични вещества, е проверен л.а. „Ровър”, паркиран в ж.к.”Строител”, с водач К.С., на 47 г. от гр. Добрич и пътник Г.К, на 15 г., от гр.Добрич. В непълнолетното лице е открито пликче със суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на канабис. По случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ Добрич, а лицето е задържано за 24 часа.

На 16 декември, около 00:30 часа, при провеждане на ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ Добрич срещу разпространението на наркотични вещества, по ул. „Христо Ботев” е проверен л.а. „Мазда”, като в намиращия се в автомобила Д.А., на 26 години, от гр.Добрич са открити две хартиени топчета с бяло прахообразно вещество с тегло 0,3 грама, реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ Добрич, а лицето е задържано за 24 часа.



През изминалото денонощие на територията на ОД МВР Добрич е получен един сигнал за пожар, като същият е без нанесени щети.



16.12.2016 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ