Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 14 декември в 16:25 часа в РУ – Каварна е получено съобщение от Д.К., на 92 год. от гр. Каварна, че е бил въведен в заблуждение на домашен телефон и е жертва на телефонна измама. След проведените първоначални действия по разследване е установено, че за времето от 12:00 до 16:00 часа на същата дата на домашния телефонен номер на Д.К., се е обадило неизвестно лице представяйки се за „Началник на криминална полиция – гр. Варна”. Лицето поискало съдействие за залавяне на измамници, изразяващо се в предоставяне на наличните в дома на пострадалия пари. Пострадалият предоставя сума в размер на 4500 лева, поставени в портмоне, което оставя пред порта на дома си. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 декември в 16:00 часа във Второ РУ – Добрич е получено съобщение от Б.Й., на 75 год. от гр. Добрич, че за времето от 12:00 до 16:00 часа на същата дата, неизвестен извършител, е извършил кражба на парична сума в размер на 1600 лева, от стопанска сграда с пригодена жилищна част, собственост на пострадалия. След проведени ОИМ е установен извършителят на деянието А.В., на 21 г., от с. Паскалево. По случая е образувано бързо производство, а извършителя е задържан за срок от 24 ч.

На 14 декември около 22:40 часа в гр. Добрич, на ул. „Димитър Ковачев” пред бензиностанция „РОМПЕТРОЛ”, служители на Първо РУ Добрич спират за проверка л.а.”НИСАН”, с ТХ регистрация, управляван от Д.В., на 27 год. от гр. Добрич. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 2,74 промила алкохол в издишания от водача въздух, отказва кръвна проба. По случая е образувано незабавно производство, а водача е задържан за срок от 24 ч.

На 14 декември е разкрит извършителят на домова кражба, за която е получено съобщение от Г.С., на 11.12.2016 г., на 50 год. от с. Безмер, обл. Добрич, че за времето от 27.11.2016 г. до 11.12.2016 г., неизвестен извършител по неустановен начин е проникнал в необитаемо жилище, нейна собственост, находящо се в с. Безмер и е извършил кражба на проточен бойлер „ЕЛДОМ”, пералня „ЕЛЕКТРОЛУКС” и печка на твърдо гориво. По случая било образувано досъдебно производство. След проведени ОИМ от служители на РУ – Тервел, е установен извършителят на деянието А.А., на 30 г., от с. Безмер, обл. Добрич. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети по надлежния ред. Извършителя е задържан за срок от 24 ч..

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистрирани три сигнала за пожари. Същите се посетени, като два са без материални загуби, а третият е недействителен.


15.12.2016 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ