Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 30 ноември, около 14:15 часа е получено съобщение за извършен грабеж пред жилищен блок в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. Установено е, че чрез използване на сила неизвестен извършител е отнел от владението на 33 –годишна жена портфейл с намиращите се в него сума пари и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 ноември, около 10:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на пешеходна пътека по бул. „Русия” в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от М.Р. (33 г.) от град Добрич удря пресичащия пешеходец С.С. (78г.). След настъпване на инцидента водача отвежда пострадалия до ЦСМП Добрич. След обстоен преглед пострадали е освободен за домашно лечение с фрактура на ходило на долен десен крайник. Взети са кръвни проби за употреба на алкохол на двамата участници в ПТП. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 ноември, около 16:15 часа в района на ж.к. „Иглика” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,2 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.И. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 ноември, около 10:25 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Септемврийци, обл. Добрич, обитаван от С.Я. (17 г.). В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 ноември, около 11:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че регистрационните табели са издадени за друго МПС. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Б.Д. (49 г.) от с. Опанец, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 ноември, около 09:30 часа в района на гара „Север” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителен резултат. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.С. (19 г.) от с. Крушари, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани три пожара без материални загуби.

01.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ