Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 4 ноември е получено съобщение за извършена кражба на домашни животни от частен дом на територията на кв. „Рилци” в град Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 3 ноември до 07:30 часа на 4 ноември чрез разрушаване на тухлена стена неизвестен извършител е извършил кражба на 6 броя кози. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 4 ноември служители на РУ МВР и служители на ДГС извършват проверка на два частни имот на територията на град Генерал Тошево. В хода на проверката в имотите са установени по около 0,5 м3 дърва за огрев без съответните документи. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 5 ноември, около 00:05 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,8 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Я.П. (37 г.) от град Аксаково. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 ноември, около 01:00 часа е получено съобщение за настъпило ПТП по път II-27 в с. Соколово, на около 2 км. преди табелата за край на селото посока град Балчик. Установено е, че водач на лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол на автомобила, удря се в три крайпътни дървета и се преобръща в отводнителен канал, където се самозапалва. Водача на автомобила 38-годишна жена от град Добрич почива на място. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.
[next]
На 5 ноември, около 15:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил паркиран в района на централен плаж в с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на метален детектор. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 5 ноември на територията на град Добрич са регистрирани други 6 взломни кражби и увреждания на МПС. По данни на тъжителите е извършена кражба на лични вещи, ръчни инструменти и аудио плейъри. По случаите са образувани досъдебни производства по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 5 ноември, около 12:05 часа по ул. „Орфей” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.К. (19 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 ноември, по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Ауди” с бургаска регистрация. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 час е задържан Е.Р. (29 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 ноември, около 23:30 часа по бул. „Русия” е установен самокатастрофирал лек автомобил „Ланчия” с добричка регистрация. Установено е, че поради движение с несъобразена скорост водача губи контрол над автомобила и се блъска в оградни пана на разделителната ивица. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,55 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан неправоспособния водач на автомобила Р.Г. (27 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 6 ноември, около 04:10 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,76 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.К. (48 г. ) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 ноември, около 21:30 часа по главен път град Добрич посока град Силистра е извършена проверка на лек автомобил „Тойота” с добричка регистрация. В хода проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,68 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.К. (46 г.) от с. Драганово, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 ноември, около 21:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път град Добрич посока град Балчик в района на разклона за с. Безводица. На място е установено, че лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила в зоната на ляв завой и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента на място загива водача на автомобила 42-годишен мъж от с. Българево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 ноември е получено съобщение за извършена кражба от частен имот в с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 25 септември до 01:30 часа на 6 ноември неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор и касичка с монети със сумата около 150 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 6 ноември, около 21:30 часа по път II-29 на разклона за с. Пленемир, обл. Добрич служители на РУ МВР Генерал Тошево установяват паркиран автобус „Темса” със софийска регистрация и лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката в момент на източване на дизелово гориво от товарния автомобил са установени двамата му водачи. До МПС полицейските служители установяват и 6 туби с около 60 литра гориво и два броя помпи за източването му. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани един пожар с материални загуби и два пожара без нанесени материални щети.

На 5 ноември, около 21:20 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на с. Жегларци, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 01:10 часа на 6 ноември. Вследствие на инцидента са унищожение 120м2 покривна конструкция, сгради 60 м2, мебели, бяла и черна техника. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване.

07.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ