Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и ПТП в центъра на Добрич

На 3 ноември, около 16:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал по ул. „В. Левски” в град Добрич. Установено е, че 76-годишна жена-пешеходец от град Добрич внезапно навлиза в пътното платно, без да се съобрази с приближаващи лек автомобил „Сузуки” с добричка регистрация.

Възрастната жена е прегледана от екип на ЦСМП Добрич и освободена за домашно лечение с диагноза натъртване на десен крак, без опасност за живота. Водача на автомобила В.А. (30 г.) е изпробвана за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е взето отношение по административен ред.

На 21 октомври, около 13:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на електрически и ръчни инструменти от складово помещение находящо се по ул. „Стефан Караджа” в град Добрич. На 3 ноември след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените М.Ж. (27 г.) и П.П. (29 г.), и двамата от град Добрич. Част от инкриминираните вещи са открити и иззети по надлежния ред. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

На 3 ноември, около 12:00 часа в ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения М.С. (32 г.). В хода на проверката е установено кафяво прахообразно вещество с тегло около 1 грам, реагиращо на наркотичното вещество хероин. При последвалите процесуално следствени действия е извършена проверка на частен имот обитаван от М.С. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло около 56 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка извършителя е задържан за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани на ОП Добрич.
[next]
На 3 ноември, около 16:20 часа по ул. „Добротица” в град Каварна е извършена проверка на криминално проявения Н.Н. (21 г.) . В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 2,7 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 ноември, около 21:10 часа между с. Василево и с. Конаре, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита 1,88 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Н.Г. (45 г.) от с. Конаре. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 ноември, служители на РУ МВР Тервел и служители на ДЛС Тервел извършват проверка на два имота на територията на с. Орляк и с. Зърнево, обл. Добрич. В хода на проверките са установени общо 27 м3 дърва от вида „ЦЕР”. Същите са съхранявани без редовно писмено позволение. По двата случая са образувани бързи полицейски производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани три пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

04.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ