Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 29 ноември, около 22:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Оброчище, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 20:00 часа до 22:00 часа на 29 ноември чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба лични документи, сумата от 100 лева и въздушна пушка. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 29 ноември, около 16:45 часа се тъжи 87-годишен мъж от град Каварна. По данни на тъжителя, около 08:00 часа е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждения, мнимия полицай заявява, че е необходимо съдействие за залавянето на телефонни измамници. Малко по-късно пред жилището си в морския град, потърпевшия предава сумата от 4 810 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 29 ноември е извършена проверка на частен имот на територията на с. Безмер, обл. Добрич обитаван от 43-годишната С.М. В хода на проверката е констатирано незаконно присъединяване към елекропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 ноември, около 09:30 часа в ж.к. „Балик” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от криминално проявения В.Г. (32 г.) от град Добрич. При последвалата проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и управлява автомобила в срок от наложено му наказани за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 ноември, около 18:30 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е извършена проверка на ППС – каруца. В хода на проверката е установена незаконна придобита дървесината около 0,3м3 от вида „Мъждрян”. Дървесината е обект на кражба от сечище в местността „Каратепе” в с. Рогачево, обл. Добрич, собственост на ДЛС Балчик. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения К.Я. (19 г.) от с. Оброчище. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Албена.

На 30 ноември, около 00:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Шкода” с добричка регистрация. В хода на проверката в пътника в автомобила Й.Г. (27 г.) от с. Дончево, обл. Добрич е установено бяло прахообразно вещество, реагиращ на наркотичното вещество аметамин, с тегло 0,3 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 октомври, около 22:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на територията на с. Септемврийци, обл. Добрич. По данни на тъжителя за времето от 18:00 часа до 21:30 часа на 30 октомври неизвестен извършител е извършил кражба на сумата от 4 500 евро от дамска чанта намираща се в жилището. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Добрич.
След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служителите на РУ МВР Каварна е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения и осъждан Е.А. (39 г.) от град Каварна. Работата по случая продължава.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран два пожара без материални загуби.

30.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ