Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 28 ноември, около 17:50 часа се тъжи 77-годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя, около 10:00 часа е получил обаждане на дома от непознат мъж, представящ се за началник на внукът му. Чрез въвеждане в заблуждение, същия заявява на възрастния мъж, че внука му е с финансови проблеми в службата и дължи сумата от 7 000 лева. Малко по-късно възрастния мъж изтегля сумата от 2 000 лева от обслужващата го банка и я предава на непознат мъж пред жилището си в кв. „Дружба” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 28 ноември, около 21:15 часа в района на в.з. „Лозята” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на автомобила, цифровата индикация отчита наличието на 1,25 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.И. (55 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 ноември, около 11:50 часа е получено съобщение за взлом на частен имот на територията на с. Чернооково, обл. Добрич. От проведените оперативно издирвателни мероприятия от полицейските служители е установен извършителя на деянието А.АИ. (25 г.) от с. Чернооково. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 28 ноември, около 15:00 часа е проведена специализирана полицейска операция по линя на противодействие на престъпления свързани с наркотични вещества. В хода на операцията е извършена проверка на криминално проявения Н.Р. (39 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 30 грама, реагираща на наркотичното вещество марихуана и бяло прахообразно вещество с тегло 10 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на 39-годишния мъж продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран един пожар с нанесени материални щети.

29.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ