Dobrich News Добрич новини

Кражбите вчера и ПТП

На 25 ноември, около 17:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на КПП Варна на разклона за град Силистра. На място е установено, че лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация при маневра ляв завой не пропуска движещия се по път с предимство автобус „Ивеко” с добричка регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП са пострадали возещите се лек автомобил жена С.Ю. (24 г.) от с. Смолница, обл. Добрич с фрактура на нос и двумесечната и дъщеря, която е без наранявания, настанена с майка си за наблюдение в МБАЛ Добрич. Пострадал е и возещия се в автобуса 56-годишен мъж от град Варна, който е с комоцио. Тримата пострадали при ПТП са без опасност за живота. Нанесени са и значителни материални щети по двете МПС. На водачите са взети кръвни проби за изследване за употреба на алкохол по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 ноември, около 20:45 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,1 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.П. (19 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 ноември, около 08:55 часа е получено съобщение за извършена кражба на охранителна камера от търговски обект, находящ се по ул. „Христо Ботев” в град Добрич. От последвалите оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения М.С. (27 г.) от град Добрич. Вещта обект на посегателството е установена и иззета по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 ноември, около 16:45 часа е получено съобщение за извършена кражба на козметични продукти от търговски обект находящ се по ул. „Калиакра” в град Добрич. От последвалите оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените Ж.Ж. (33 г.) и А.Т. (37 г.), и двамата от град Добрич. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 ноември, около 13:10 часа по ул. „Каменица” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фиат” с варненска регистрация. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара, която при извършения полеви тест реагира на наркотичното вещество канабис с тегло 0,5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.С. (20 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 ноември, около 15:35 часа е получено съобщение за умъртвено куче с неустановена порода в с. Василево, обл. Добрич. Установено е, че Й.Й. (51 г.) от град Добрич, със законно притежавана ловна пушка „Иж” е умъртвил животното. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 ноември, около 12:40 часа по главен път I-9 в района на к.к. Албена е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,22 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.Г. (43 г.) от с. Кранево, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 ноември, около 20:30 часа е получено съобщение за нанесена телесна повреда на 25-годишен мъж в с. Каблешково, обл. Добрич. От проведените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани О.О. (17 г.), криминално проявените С.Е. (32 г.) и Б.А. (40 г.), и тримата от с. Каблешково. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 ноември, около 08:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се по ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 26 ноември до 08:00 часа на 27 ноември неизвестен извършител е проникнал през прозорец в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на 1 700 паунда, 200 лева и около 30 грама сребърни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 ноември, около 08:05 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Българево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 04:00 часа до 08:00 часа на 27 ноември неизвестен извършител е извършил кражба на 4 броя зимни гуми ведно с джантите от лек автомобил „Мерцедес” паркиран на улицата. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 ноември, около 11:15 часа а кръстовището на с. Гурково и с. Царичино, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с прикачено ремарке, управляван от И.Н. (37 г.) от град Балчик. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че регистрационните табели на ремаркето са издадени за лек автомобил „Ланд Роувър”, По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 ноември, около 22:35 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Роувър”, с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,43 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Н. (39 г.) от с. Присад, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 ноември, около 01:20 часа се тъжи 42-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, чрез взлом на две врати В.В. (24 г.) е проникнал в жилището й, и е нанесъл побой. Извършителя на деянието е установен и задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара с нанесени материални щети.

28.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ