Dobrich News Добрич новини

Кражбите вчера

На 23 ноември, около 09:20 часа по ул. „Черно море” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,79 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения В.В. (61 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 ноември, около 10:10 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,32 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 час ае задържан Д.К. (54 г.) от с. Победа, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 ноември, около 13:55 часа в района на ж.к. „Иглика” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 19-годишната И.И. от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества на водача на автомобила, е отчетено употребата на наркотичното вещество марихуана. С полицейска мярка за срок от 24 часа И.И. е задържана в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.
В хода на проверката в пътника в автомобила са установени 8 пакетчета със суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество марихуана с тегло 2,9 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.К. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 ноември, около 22:55 часа по ул. „Гоце Делчев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества на водача на автомобила, е отчетено употребата на наркотичните вещества марихуана и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения М.В. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 ноември, около 09:30 часа се тъжи 75-годишна жена от с. Присад, обл. Добрич. По данни на тъжителката неизвестен извършител противозаконно се е прикачил към електрическата инсталация на къщата. Извършен оглед на място. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

24.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ