Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 22 ноември, около 18:50 часа се тъжи 74-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 12:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж и впоследствие жена, представящи се за служители на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимите полицаи заявяват на възрастната жена, че е необходимо да съдейства на полицията за залавянето на телефонни измамници, като за целта трябва да предаде сума пари. Малко по-късно тъжителката изтегля от банковата си сметка сумата от 3 800 лева, които остава в кашон по ул. „Кирил и Методий” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на РУ МВР Каварна е задържан криминално проявения и осъждан Г.К. (42 г.) от град Игнатиево. В хода на работа е установено, че същия е извършител на серия редица кражби на територията на град Каварна за времето от 29 юли до 12 октомври 2016 г. Задържания е извършител на кражба на портфейл със сумата от 80 лева и документи от общински пазар в град Каварна на 21 юли. Кражба на мъжка чанта със сумата от 20 лева и документи от църква в град Каварна на 1 юли. Кражба на три броя дамски портфейла със сумата от 750 лева, документи и купони от търговски обект в град Каварна на 5 юли. Кражба на чанта със сумата от 580 лева и документи от търговски обект на територията на град Каварна на 12 октомври.
Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани един пожар с нанесени материални загуби и един пожар без материални щети.

23.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ