Dobrich News Добрич новини

Телефоните обирджии се активизираха

На 10 ноември, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в град Генерал Тошево. Установено е, че на 9 ноември, около 18:00 часа на домашния телефон на 83-годишна жена се е обадил непознат мъж представящ се за роднина. Чрез въвеждане в заблуждение, същия заявява на възрастната жена, че е необходима сума пари за закупуване на радиатори внос от чужбина. Около 19:00 часа потърпевшата предава пред входа на жилището си сумата от 2 000 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 10 ноември, около 11:00 часа се тъжи 84-годишна жена от град Генерал Тошево. По данни на тъжителката около 16:00 часа на 9 ноември е получела обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се роднина. Чрез въвеждане в заблуждение, същия заявява на възрастната жена, че е необходима сума пари за закупуване на техника. Малко по-късно пред жилището жената предава сумата от 1 200 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 ноември, около 18:40 часа е получено съобщение за извършена домова кражба от частен имот находящ се в град Добрич. Установено е, че чрез отваряне на ПВЦ прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и неустановено към момента количество златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 10 ноември, около 22:15 часа по ул. „Ангел Стоянов” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 8,7 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.П. (38 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 ноември, около 13:30 часа в ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на непълнолетната С.А. (15 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

11.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ