.

Музиката на Италия. Концерт на БКО - Добрич

МУЗИКАТА НА ИТАЛИЯ
Антонио Вивалди и Джузепе Верди

След чудесният и вълнуващ концерт на Българския камерен оркестър - Добрич с гост-диригента Шунго Морияма и младите таланти от Япония на 22 ноември от 18.30 часа в Огледална зала "Нели Божкова" ценителите на класическата и стойностна музика в Добрич ще имат възможността да чуят единствената оцеляла камерна творба на прочутия оперен композитор Джузепе Верди.
Квартетът в ми минор има интересна история. Написан е през пролетта на 1873 г. по време на поставянето на „Аида” в Неапол. Той е единствената оцеляла камерна работа в каталога на Верди. Премиерата на операта е била забавена поради внезапно заболяване на сопраното Тереза Столц. Именно тогава Верди фокусира времето си в Неапол върху писането на струнния си квартет. Първото му публично представяне е два дни след представлението на „Аида” по време на неформална сбирка в хотела му на 1 април 1873 година. Авторът така коментира творбата си: „Не зная дали квартетът е красива или грозна музика, но знам, че това е квартет!”.
В предстоящия концерт на 22 ноември Българския камерен оркестър в Добрич под диригентството на музикалния директор Алексей Измирлиев ще изпълни варианта за струнен оркестър на квартета в ми минор от Джузепе Верди.
В програмата традиционно присъства и гениалния представител на венецианския барок, майсторът на инструменталния концерт, музикален педагог и виртуозен цигулар - Антонио Вивалди. В концертът "Музиката на Италия" ще прозвучат и неговите концерти за струнни в сол минор, RV 157, в ре минор, RV 127, симфонията за струнен оркестър в ре мажор, RV 122 и концертът за струнни в до мажор, RV 110, с които добричките музиканти ще пренесат публиката в атмосферата на изящното италианско изкуство в поредната празнична вечер на класическата музика в Добрич.

22 ноември /вторник/
Огледална зала "Нели Божкова"
18.30 часа

Покана за събитието във Фейсбук
Reactions: 
Добрич, България Dobrich, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

Култура 6029340752695014333

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.Dobruja.com

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item