Dobrich News Добрич новини

Полицейски бюлетин

На 5 октомври, около 14:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Козлодуйци, обл. Добрич. Установено е, че лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от Ю.Ю. (41 г.) при движение на заден ход удря пресичащата пътното платно пешеходка Г.П. (74 г.) от с. Козлодуйци. Вследствие на инцидента е пострадала пешеходката, която след обстоен преглед е освободена за домашно лечение с диагноза натъртване на долен крайник, без опасност за живота. Извършената проверка за употреба на алкохол на водача на МПС е с отрицателен резултат. Съставен му е АУАН по ЗДвП.

На 5 октомври, около 15:20 часа по пътя между с. Ваклино и с. Смин., обл. Добрич е спрян за проверка мотопед „Симсон” с добричка регистрация, управляван от Р.М. (49 г.) от град Шабла.. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС е неправоспособен и управлява мотопеда в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. В хода на работа е установено, че регистрационните табели на МПС са издадени за друг мотопед. Работата по случая продължава в условията на бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Шабла.

На 5 октомври, около 15:20 часа в района на детската площадка по ул. „Славянска” в град Добрич е извършена проверка на Р.Т. (24 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 2 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 4,6 грама, реагиращо на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа Р.Т. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 4 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

06.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ