Dobrich News Добрич новини

Специализирана полицейска операция

На 4 октомври е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път град Добрич посока град Варна на около 1 км. преди разклона за с. Дебрене. Установено е, че водач на лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост напуска пътното платно в дясно по посоката си на движение и се блъска странично в две крайпътни дървета. Вследствие на инцидента е пострадал водача на автомобила П.А. (20 г.) от град Добрич. Същия е настанен в МБАЛ Добрич с мозъчно сътресение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 4 октомври, около 23:55 часа по пътя от град Тервел посока с. Безмер е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,76 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.А. (35 г.) от с. Гуслар. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 октомври бе проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления свързани с разпространение на наркотичните вещества на територията на град Добрич. В операцията бяха ангажирани всички налични сили на Първо РУ МВР Добрич и сектор „Криминална полиция” при ОД МВР Добрич. В хода на операцията са проверени 6 МПС и 34 души.
Около 14:20 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на Н.Г. (18 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени и иззети по надлежния ред 6 броя полиетиленови пликчета със бяло прахообразно вещество. При извършения полеви тест, същите реагират на наркотичното вещество амфетамин с тегло 5,3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Н.Г. е задържан в Първо РУ МВР Добрич.
Около 17:40 часа по ул. „Каменица” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявените Д.Ш. (44 г.), Е.Д. (37 г.) и Е.И. (37 г.) и тримата от град Добрич. В хода на проверката е установена полиетиленова торба със суха тревна маса. При извършения полеви тест сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис с тегло 30 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа извършителите са задържани в Първо РУ МВР Добрич.
Работата по двата случая продължава.


На 4 октомври, около 18:00 часа по ул. „Кирил и Методий” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с пернишка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,48 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Г. (44 г.) от град Перник. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 октомври, около 13:30 часа по бул. „Русия” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от И.Р. (18 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че регистрационните автомобил на автомобила са издадени за друго превозно средство. В хода на проверката е констатирано, че водача на автомобила е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая се работи в условията бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 2 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

05.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ