Dobrich News Добрич новини

Кражби, ПТП, наркотици и други престъпления днес

На 28 октомври, около 11:55 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в участъка от с. Кочмар посока с. Подслон, обл. Добрич. На място е установено, че поради движение с несъобразена скорост товарен автомобил „Скания” с прикачно ремарке с добричка регистрация се преобръща на пътното платно и се удря в предпазна мантинела. От настъпилото ПТП е загинал на място водача на автомобила Г.Г. (39 г.) от град Генерал Тошево. Унищожена е предпазната мантинела на пътя. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 28 октомври, около 23:55 часа в с. Зърнево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,25 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.М. (24 г.) от с. Зърнево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 октомври, около 13:40 часа в ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Опел”. В хода на проверката е установена зелена тревна маса с тегло 1 грам, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.Н. (26 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 октомври, около 21:10 часа в района на ж.к. „Добротица” в град Добрич е извършена проверка на А.В. (22 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със зелена тревна маса. При извършения полеви тест, зелената тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис, с тегло 0,4 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 октомври, около 21:10 часа по ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич е извършена проверка на А.М. (25 г.) . В хода на проверката е открито бяло прахообразно вещество с тегло 1,9 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 октомври, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Бежаново, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на моторен трион, винтоверт и радио приемник. От незабавно проведените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от полицейско служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.С. (19 г.) от с. Бежаново. Вещите обект на посегателството са иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описан а РУ МВР Генерал Тошево.
[next]
На 24 октомври е получено съобщение за извършена кражба на външно климатично тяло от детска ясла находяща се в град Добрич. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Б.Е. (38 г.) от град Добрич. Част от инкриминираните вещи са иззети по надлежния ред. С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 29 октомври, около 14:50 часа е получено съобщение за извършен грабеж по ул. „Първомайска” в град Добрич. Установено е, че неизвестен извършител чрез използване на сила и заплаха с хладно оръжие е издърпал портфейл със сумата от 35 лева от 35-годишна жена от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 29 октомври, около 10:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Българево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 9 октомври до 29 октомври неизвестен извършител е извършил кражба на стъклопакет с ПВЦ дограма от къщата. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 29 октомври, около 17:00 часа се тъжи 75-годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя, около 11:00 часа е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждения мнимия полицай заявява на възрастния мъж, че в момента се провежда операция с цел предотвратяване на телефонна измама и е необходимо неговото съдействие. Малко по-късно тъжителя изхвърля от тераса на жилището си сумата от 1 610 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 октомври, около 22:50 часа в с. Кранево, обл. Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,1 грам, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Д.С. (42 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 29 октомври, около 05:00 часа по ул. „Максим Горки” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения А.Т. (21 г.) от град Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила е лишен от правоуправление. Извършената проверка за употреба на наркотици и упойващи вещества с техническо средство отчита положителен резултат за употреба на марихуана.

На 29 октомври, около 23:30 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,86 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.А. (58 г.) от с. Бонево, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 октомври, около 22:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на територията на с. Септемврийци, обл. Добрич. По данни на тъжителя за времето от 18:#0 часа до 21:30 часа на 30 октомври неизвестен извършител е извършил кражба на сумата от 4 500 евро от дамска чанта намираща се в жилището. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Добрич.

На 30 октомври, около 20:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на около 200 м. преди град Балчик по главен път II-27. На място е установено, че водач на лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадал водача на автомобила, който е с повърхностни рани по главата, без опасност за живота. По случая е взето отношение по административен ред.

На 30 октомври, около 16:30 часа служители на Второ РУ МВР Добрич съвместно със служители на ТП ДГС Добрич извършват проверка на частен имот на територията на с. Одърци, обл. Добрич. В хода на проверката са установени 11 м3 дърва за огрев от дървесните видове „Цер”, „Ясен” и „Акация”. Ползвателя на имота М.М. (47 г.) не представя необходимите документи и разрешителни за тях. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 30 октомври, около 23:30 часа по ул. „Сан Стефано” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,89 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.С. (38 г.) от с. Росица, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич няма пожари.

31.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ