Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 30 септември, около 09:00 часа е получено съобщение за взломена входна врата на заведение за бързо хранене находящо се в ж.к. „Балик” в град Балчик. Установено е, че за времето от 21:15 часа на 29 септември до 08:50 часа на 30 септември, неизвестен извършител е взломил входната врата на обекта. По данни на тъжителя няма извършена кражба . По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 29 септември след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на ОД МВР Добрич е задържан М.А. (38 г.) от град Добрич. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че същия има издадена европейска заповед за арест от Р. Чехия. Материалите по случая са докладвани на ОП Добрич.

На 30 септември, около 10:55 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „З. Стоянов” в град Добрич. Установено е, лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация управляван от 36 –годината М.Б. от град Добрич се удря в спрял за престой лек автомобил „Фолксваген”, с добричка регистрация. От удара спрелия автомобил отскача и удря намиращия се зад МПС Е.С. (58 г.) от град Добрич. От настъпилия инцидент е пострадал Е.С. (58 г.), който е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза мозъчно сътресение и повърхностна рана на главата, без опасност за живота. Извършените проверки за употреба на алкохол са с отрицателен резултат. На 36-годишната М.Б. е съставен АУАН по ЗДвП.

На 30 септември, около 15:30 часа по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” със софийска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство, уреда отчита употребата на наркотичните вещества амфетамин и канабис на водача на МПС. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.А. (33 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 1 октомври, около 00:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект находящ се на територията на с. Крапец, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на хранителни продукти слабо алкохолни напитки и кутии с цигари. От незабавно проведените оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Шабла е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.А. (42 г.) от с. Крапец, обл. Добрич. Вещите обект на посегателството са иззети по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 октомври, около 18:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Орляк, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 30 септември до 12:00 часа на 1 октомври неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 500 кг. тиквено семе. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 1 октомври, около 17:10 часа по бул. „Русия” в град Добрич е извършена проверка на Е.С. (32 г.) от град Добрич. В хода на проверката е открита суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло около 0,5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Е.С. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 октомври, около 01:10 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, констатира наличието на 2,15 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.К. (48 г.) от с. Кардам, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 1 октомври, около 21:50 часа в с. Жегларци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация управляван от неправоспособния С.Ю. (40 г.) от същото село. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,55 промила в издишания от водача въздух. Водача е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.


На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 20 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

03.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ