Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 24 октомври, около 12:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот в с. Септемврийци, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор и аудио уредба. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 24 октомври, около 14:00 часа по ул. „Дунав” в град Добрич е извършена проверката О.М. (42 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло около 1 грам, реагираща на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения О.М.. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 октомври, около 17:00 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на А.С. (21 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени 3 броя таблетки с тегло 2,8 грама, реагиращи на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа А.С. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 октомври, около 17:00 часа в ж.к. „Балик” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача с техническо средство за употреба на наркотични и упойващи вещества уреда отчита положителна проба за употреба на марихуана. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.С. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 октомври, около 20:30 часа в ж.к. „Добротица” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,58 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.М. (55 г.) от с. Кранево, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.
25.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ