Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 20 октомври, около 09:45 час е получено съобщение за извършена кражба в района на ж.к. „Добротица” в град Добрич. Установено е, че за времето от 18:30 часа на 19 октомври до 09:45 часа на 20 октомври чрез взлом на стъкло неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Рендж Ровър” По данни на тъжителя е извършена кражба на мъжка чанта с намиращите се в нея фирмени документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 20 октомври, около 13:00 часа е получено съобщение за изоставен куфар в района на пл. „21-ви Септември” в град Балчик. На място са изпратени полицейски екипи за отцепване на местопроизшествието до пристигане на служители на отдел ПБТ при СОБТ град Варна. Около 15:35 часа е извършен контролиран взрив на куфара. Не са установени взривни вещества, открити са стари дрехи, дамски обувки и чанти. По случая се извършва проверка.

На 17 юни, около 12:00 часа бе получено съобщение за извършена кражба на крупна парична сума пари в размер на 15 000 лева от частен дом на територията на с. Стефаново.
На 19 октомври след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на Второ РУ МВР Добрич е установен извършителя на деянието И.Г. (53 г.) от с. Чомаковци, обл. Плевен. Част от сумата обект на посегателството е върната на тъжителя. Материали по случая са докладвани на РП град Добрич.

На 20 октомври, около 17:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път ИИ-29 в района на кръстовището за с. Пленимир. Установено е, че товарен автомобил „Фолксваген” , управляван от Г.А. (43 г.) от град Добрич предприема маневра изпреварване, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска във влекач „Рено” с полуремарке с благоевградска регистрация. От настъпилото ПТП са пострадали водача на товарен автомобил „Фолксваген”, който е настанен в реанимация при МБАЛ Добрич с опасност за живота и пътника Д.Д. (19 г.), който е с контузно-разкъсна рана на главата, без опасност за живота. Водача на влекача Л.И. (39 г.) от град Благоевград е прегледан и освободен за домашно лечение с контузия на ляв крак. Взети са кръвни проби за изследване по надлежния ред . По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 20 октомври, около 17:00 часа по ул. „Аврора” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1 грам, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.Я. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 октомври, около 23:15 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на Х.В. (30 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,7 грама реагираща на наркотичното вещество канабис и бяло вещество с тегло 3,7 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 час Х.В. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 октомври, около 19:00 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „ДЕУ” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,85 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Л.Л. (60 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби.

21.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ