Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 27 септември, при СПО, след провеждане на ОИМ и ПСД от служители на СПКП Добрич и Първо РУ Добрич срещу разпространението на наркотични вещества, в заведение по ул.”Калиакра” в гр.Добрич са установени и задържани криминално проявените О.К., на 36 г. и Д.Д., на 31 г. от гр. Добрич, като в двамата са намерени пакет със суха тревна маса с тегло 14,3 гр. и топче със суха тревна маса с тегло 0,1 гр.,реагиращи на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ Добрич. Работата по изясняването и документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 28 септември, при СПО, след провеждане на ОИМ и ПСД от служители на СПКП Добрич и Първо РУ Добрич срещу разпространението на наркотични вещества - претърсване в частен дом в гр. Добрич, обитаван от Е.Д., на 24 г. от с.гр. са намерени две пликчета със суха тревна маса с тегло 0,9 гр., реагиращи на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ Добрич, а лицето е задържано за 24 часа.

На 29 септември, при СПО, след провеждане на ОИМ и ПСД от служители на СПКП Добрич и Първо РУ Добрич срещу разпространението на наркотични вещества, при проверка на криминално проявените Е.С., на 29 г. и Д.В., на 27 г. и Н.А.,
на 25 г., от гр. Добрич,в последния е открито пликче с бяло прахообразно вещество, с тегло 0,9 гр., реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо производство, а лицето е задържано за 24 часа.

На 28 септември, в 17:00 часа чрез телефон 112 в ОДМВР Добрич е получен сигнал за възникнал скандал между охранители на добричка фирма в Индустриална зона Добрич-Север, като от посетилите мястото служители на Първо РУ Добрич е установено, че при спречкването е настъпило нараняване в областта на дясното око /с неуточнена диагноза/ на Е.Е, на 55 г. от гр.Добрич, ведомствена охрана към фирмата. Установен е извършителя на деянието - Б.В., на 53 г. от гр.Добрич, охранител в ЧОФ. По случая е образувано бързо производство, а лицето е задържано за срок от 24 часа.

На 28 септември, в 11:10 часа, в РУ Албена е получен сигнал от Л.Ш., на 29 г. от с. Оброчище, за това, че за времето от 21.09. до 11:00 часа на 28.09.2016г. от двор на стопанска постройка в землището на с. Оброчище е извършил кражба на метални предмети – тръби, оградна решетка, корита за вода и хранилки за животни. Образувано е досъдебно производство.


През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич е регистрирани пет пожара без загуби. Посетен е един недействителен сигнал.


29.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ