Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 1 септември, около 08:15 часа се тъжи 59 г- годишен мъж от град Балчик. По данни на тъжителя за времето от 23:30 часа на 31 август о 07:30 часа на 1 септември, неизвестен извършител противозаконно е отнел мотопеда му, паркиран пред жилището му в ж.к. „Балик”. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 1 септември, около 11:00 часа в с. Присад, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” без регистрационни номера. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,15 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.С. (40 г.) от с. Присад. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 септември, около 11:20 часа е получено съобщение за умишлено унищожаване на посеви с царевица в землището на с. Чернооково, обл. Добрич. Изпратените на място екипи установяват стадо крави, които са унищожили около 2 дка царевична нива. В хода на работа е установено, че стадото е собственост на криминално проявения К.Т. (66 г.) от с. Чернооково. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.
На 31 август, около 01:00 часа е получено съобщение за увреден лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, паркиран в с. Честименско, обл. Добрич. Установено е, че И.Н. (33 г.) от същото село е счупил фаровете и страничните огледала на МПС. С полицейска мярка за срок от 24 часа извършителя на деянието е задържан в РУ МВР Тервел. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 1 септември, около 22:00 часа при съвместна операция на служители на РУ МВР Тервел и служители на ДЛС Тервел в местността „Арачала” в землището на с. Орляк са задържани 4 броя каруци, превозващи незаконна дървесина. Отсечените дървета от вида „цер” са с обем 6 кубически метра. При проверката е установен един от извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.Д. (35 г.) от с. Орляк. Дърветата обект на незаконна сеч са транспортирани за съхранение в базата на ДЛС Тервел. Работата по установяването на останалите извършители на деянието продължава по описа на РУ МВР Тервел.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 4 пожарa на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

02.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

По молба на близките ОД МВР Добрич издирва Атанаска Илиева Господинова на 93 години, от с. Овчарово, обл. Добрич.
По данни на близките, жената е напуснала жилището си в с. Овчарово на 27 август и до момента е в неизвестност.
Атанаска е висока около 140 см, слабо телосложение, бяла коса, със сини очи.
ОД на МВР Добрич умолява всички, които имат информация къде може да бъде открита, да сигнализират на телефон 112 или в най – близкото полицейско управление.

ОД НА МВР ДОБРИЧ