Dobrich News Добрич новини

Албена е домакин на двустранен симпозиум по натурална медицина между България и Норвегия

Ваканционно селище Албена е домакин на двустранен симпозиум по натурална медицина между Норвежката асоциация по натурална медицина и Медика Албена.

Форумът се проведе на 3 септември в Конгресния център на хотел Фламинго Гранд. Програмата включва доклад за законовата регулация на натуралната медицина в Норвегия от г-н Джон Петер Линделанд, Президент на Норвежката асоциация по натурална медицина; доклад за алтернативната медицина в България – организация и законова регулация, с лектор проф. Снежина Томова от Икономически университет, Варна. Д-р Огнян Софтов от Медика Албена изнесе доклад за приликите между натуралната медицина и физиотерапията.
Програмата на симпозиума след обяд включва теми, като предимствата на българските етерични масла; натурална лечебна козметика с черноморска луга; хомеопатията в България и др.
„В симпозиума има широко участие на специалисти от София по хомеопатия, физиотерапия и производители на козметика. Норвежците са натуропати, а българите – физиотерапевти. И двете страни предлагат една и съща специалност, но по различен начин”, заяви д-р Огнян Софтов от Медика Албена.
Българската страна представи Албена като идеална дестинация за отдих, красив плаж, море и забавления, бяха представени и уникални продукти в сферата на натуротерапията като ароматерапия, билкови продукти и др. Презентираха се процедури за опорнодвигателния апарат, анти-стрес програми, анти-целулит програми, детоксикация, водолечение, калолечение, електролечение.
Участниците от Норвегия са специалисти от цялата им страна, като интересното е, че някои от тях се запознават именно в Албена.

NATIONAL MEDICAL AWARDS