Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 15 септември, в 16:30 часа на ул. Христо Ботев, от служители на Първо РУ Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Опел”, с В регистрация, в който на установени лицата С.И., на 35 г. от с.Изворско; С.Д., на 24 г. и Ф.Д., на 23 г. от гр.Добрич, като при претърсване в автомобила е намерено пликче със суха тревна маса с тегло 19,9 гр., реагиращо на канабис и едно пликче с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, с тегло 12,8 гр. Задържани за срок от 24 часа, образувано бързо производство.

На 15 септември, в 18:40 часа на пл. Свобода, от служители на Първо РУ Добрич е извършена проверка на А.К., на 33 г. от гр.Добрич, като при извърен обиск в него е намерено пликче с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, с тегло 0,7 гр. По случая е образувано бързо производство, а лицето е задържано за срок от 24 часа.

На 14 септември, в 20:00 ч., на ГКПП Кардам, при проверка от служители на ГПУ Ген. Тошево на л.а. „БМВ”, със СВ регистрация, управляван от украинския гражданин И.И., на 36 г., живущ в с. Виещоара, Р Румъния, е установено, че на автомобила е поставени регистрационни табели, неиздадени от съответните органи. По случая е образувано бързо досъдебно производство по описа на РУ Ген. Тошево.

На 15 септември, в 23:04 часа в гр.Тервел, на ул.Хан Аспарух, служители на РУ Тервел спират л.а.”БМВ”, с ТХ регистрация, управляван от Д.И., на 23 г. от с. Енево. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 1,54 промила алкохол в издишания от водача въздух, отказва кръвна проба. По случая е образувано бързо производство, а водача е задържан за срок от 24 ч.
[next]
На 15 септември, в 13:46 часа в РУ Балчик е получено съобщение от гражданин за катастрофирал лек автомобил по пътя между с.Дропла и с.Преспа. Сигнала е посетен от служители на РУ Балчик, като при извършения оглед е установено, че л.а. Ленд Ровър, с ТХ регистрация, собственост и управляван от В.Г., на 49 г. от с. Дропла, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в крайпътно дърво, в ляво по посоката си на движение. Вследствие на ПТП на място е загинал водача. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.

На 15 септември, в 15:01 часа във Второ РУ Добрич е получено съобщение от гражданин за ПТП по пътя между с.Карапелит и гр.Добрич. От служители на 02 РУ Добрич на място е установено, че л.а. Фолксваген, с ТХ регистрация, управляван от И.К., на 31 г. от с. Кайнарджа, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в насрещно движещия се л.а.”Ситроен”, с ТХ регистрация, управляван от А.А., на 54 г. от с. Полк. Савово, който е отведен в МБАЛ Добрич, с фрактура на таза, без опастност за живота. Водачите са изпробвани с техническо средство, няма наличие на алкохол, взети кръвни проби по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ Добрич.

На 15 септември, служители на Първо РУ Добрич установяват Л.Т., на 52 г. от гр.Плевен, извършил кражба на слабоалкохолни напитки от МХС в гр. Добрич на 08.08.16г. Материалите са изпратени в Районна прокуратура Добрич.

На 14 септември,11:00 часа, след проведени ОИМ във връзка със СПО по противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на Първо РУ Добрич при проверка на Н.А., на 82 г. от гр.Добрич на ул.Теменуга намират 11 кутии цигари, необлепени с акцизен бандерол, иззети и предадени в Митническо бюро Добрич. На лицето е съставен АУАН.

На 15 септември, служители на Първо РУ Добрич установяват М.И., на 52 г. от гр.Добрич, извършила кражба на сумата от 30 лева от дамска чанта от стая в административна сграда в гр. Добрич на 30.08.16г. Материалите са изпратени в Районна прокуратура Добрич.


През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани два пожара без загуби. При три случая е оказана техническа помощ - отводняване и отстраняване на паднали дървета.


16.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ