Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 10 септември, около 13:00 часа извършена проверка на частен имот находящ се по ул. „Ген. Г. Попов” в град Добрич. При последвалите процесуално следствени действия заградителни мероприятия, претърсвания и изземвания са установени и иззети 14 700 къса цигари от марката “Marble” без акцизен бандерол. Операцията е реализирана от служители на сектор „Икономическа полиция” при ОД МВР Добрич съвместно със служители на Първо РУ МВР Добрич. В хода на работа е установено, че собственика на къщата е осъществил и неправомерно присъединяване към електро-преносната мрежа. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУ МВР Добрич е задържана криминално проявената Н.Х. (61 г.) от град Добрич. Работата по установяването и документирането на цялостната престъпна дейност на задържаната продължава по описа на ОД МВР Добрич..

На 10 септември, около 13:30 часа е получено съобщение за пострадал мъж в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. На място е установено, че вследствие на употреба на газов пистолет непълнолетния У.К. (15 г.) е получил повърхностни наранявания по гърба. От проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения и осъждан Х.Х. (43 г.) от град Добрич. В хода на работа е установено, че задържания е причинил материални щети по товарен автомобил „Форд” паркиран в района на произшествието. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 10 септември, около 17:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на територията на РУ МВР Каварна. Установено е, че при маневра изпреварване лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация се удря в автобус „Ивеко” с добричка регистрация. Вследствие на удара лекия автомобил се завърта и преобръща в страни от пътното платно. От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по лекия автомобил, няма пострадали. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 10 септември, около 23:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от Г.Г. (20 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. В хода на проверката са установени суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 0,4 грама, хапчета, реагиращи на наркотичното вещество метаамфетамин с тегло 0,7 грама и бяло прахообразно вещество реагиращо на наркотичното вещество амфетамин с тегло 0, 8 грама. Веществата са иззети по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 11 септември, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 10 септември до 08:30 часа на 11 септември чрез взлом на входна врата е проникнал в апартамента. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 11 септември, около 19:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Генерал Тошево. Установено е, че велосипедиста С.С. (13 г.) отнема предимството на товарен автомобил „Опел” с добричка регистрация и се блъска странично в МПС. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал велосипедиста, който е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на долен крайник, без опасност за живота. Водача на автомобила е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 11 септември, около 20:30 часа по ул. „Зорница” в град Добрич е извършена проверка на С.М. (31 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена и иззета по надлежния ред суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 1,4 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.М. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 16 пожарa на сухи треви и отпадъци без материални загуби и 1 пожар с нанесени материални щети.

12.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ