Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 09 септември, в 00:35 часа чрез телефон 112 в Първо РУ Добрич е получен сигнал, че от жилищна сграда по ул.”Бачо Киро” в гр.Добрич се изхвърлят домакински електроуреди, столове и други вещи. Посетилите мястото служители на Първо РУ Добрич, установяват лицето В.С., на 20 г., руски гражданин, студент във Висше училище по мениджмънт –Добрич, който е изхвърлил от тераса на ползвания от него апартамент на четвърти етаж в сградата лични вещи и вещи, собственост на колежа. В апартамента е намерено и иззето найлоново пликче със суха тревна маса с тегло 0,4 гр., реагираща на канабис. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано за срок от 24 часа.

На 09 септември, в 19:00 часа в РУ Тервел е получено съобщение от К.Н., на 63 г. от гр.Тервел, за това, че на с.д. е получил обаждане от охранител на нивата му между с.Каблешково и с. Проф.Златарски, засята с домати е установил две лица да берат домати, който като го виждат побягват и оставят коня с каруцата, в която има набрани около 50 кг. домати в касети. След проведени ОИМ и ПСД от служители на РУ Тервел са установени извършителите на деянието – С.А., на 26 г. и Б.И., на 13 г. от с.Каблешково, които към момента се укриват. Работата по случая продължава.

На 09 септември, в 22:30 часа в с. Орляк, от служители на РУ Тервел е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес”, със СС регистрация, с водач Р. Р., на 23 г. от гр.Дулово. При изпробване на място с техническо средство, уреда отчита наличие на 1,55 промила алкохол в издишания от водача въздух, отказва кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство, а водача е задържан за срок от 24 часа.

На 09 септември, в 11:00 часа в РУ Балчик е получен сигнал от гражданин за намерен обгарял лек автомобил в землището на в.з.”Момчил”. След извършен оглед е установено, че автомобила е „Крайслер Неон”, с ТХ регистрация, собственост на британски гражданин, продължително пребиваващ в РБ, с адрес: гр.Балчик, в.з.”Изгрев”. Лицето не е открито на адреса и по данни на близки и съседи същия е напуснал дома си и е в неизвестност от 05.09.2016 г. Не са открити следи и улики за умишлен палеж. По случая е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани един пожар с нанесени материални щети и десет пожара без загуби. При два случая е оказана техническа помощ.

10.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ