Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и ПТП-та

На 6 май, около 20:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Хан Тервел” в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация, управляван от С.Д. (38 г.) от град Добрич поради движение с несъобразена скорост се блъска в паркиран лек автомобил на Сектор КАТ при ОД МВР Добрич. След възникването на ПТП водача напуска местопроизшествието. Същия е установен в района на бул. „Добричка епопея” и задържан от служители на ОД МВР Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача С.Д. е констатирано наличието на 2,09 промила алкохол. Вследствие на възникналото ПТП е пострадал водача на лек автомобил „Мазда”, който е настанен в МБАЛ Добрич с повърхностни наранявания. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 7 май, около 18:15 часа е получено съобщение за извършена кражба в землището на с. Църква, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 30 април до 17:00 часа на 7 май т.г. чрез взлом неизвестен извършител е проникнал в трафопост. Извършена е кражба на 150 литра трансформаторно масло и 3 броя медни намотки. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 7 май, около 06:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на главен път II-29 в района на град Генерал Тошево. Установено е, че лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация отнема предимството на лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, извършващ маневра завой на ляво и бива ударен в предна лява част. Вследствие на прикосновението лекия автомобил „БМВ” се преобръща в земеделска нива. От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по двете МПС. Извършената проверка в информационните масиви на МВР установява, че водача на лек автомобил „БМВ” А.Н. (28 г.) от с. Пчеларово, обл. Добрич е неправоспособен. При извършения тест за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 0,49 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

09.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ