Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и ПТП-та

На 29 април, около 13:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич в района на ж.к. „Добротица”. На място е установено, че водач на лек автомобил „Ситроен” с чужда регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента дървото и двигателя на автомобила падат на пътното платно. Мястото е отцепено от служители на ОД МВР Добрич за почистване на пътната настилка. Водача на МПС О.К. (30 г.) от град Добрич е настанен в МБАЛ Добрич за наблюдение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 30 април, около 00:10 часа в град Тервел автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от Е.И. (37 г.) от с. Безмер, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличито на 1,27 промила в издишания от водача въздух. Взета е кръвна проба за изследване по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 30 април е получено съобщение за извършена кражба в землището на с. Красен, обл. Добрич. На място е установено, че за времето от 1 април до 30 април т.г., неизвестен извършител е извършил кражба на 40 броя пчелни кошера от пчелин. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 1 май, около 17:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на около един километър след с. Карапелит посока град Тервел. На място е установено, че лек автомобил „Опел” със силистренска регистрация при маневра изпреварване навлиза косо в лентата на изпреварвания лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. Вследствие ма което двата автомобила напуска пътното платно в дясно по посока на движението си, като лекия автомобил „БМВ” се удря челно в крайпътно дърво, а лекия автомобил „Опел” спира движението си в крайпътна канавка. След инцидента водача на лекия автомобил „Опел” напуска ПТП. В хода на работа е установено, че това е неправоспособния Б.О. (50 г.) от с. Подслон, обл. Добрич. От настъпилото ПТП са пострадали водача на лек автомобил „БМВ” Е.А. (50 г.) от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на дясно ребро, без опасност за живота и возещата се в автомобила А.И. (52 г.) от град Добрич с фрактура на дясно бедро и подбедрица, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 1 май е получено съобщение за лек автомобил извън пътното платно на около 500 метра преди КПП с. Дуранкулак, обл. Добрич. На място е установен лек автомобил „Джип” с четирима души в него. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на МПС цифровата индикация отчита наличието на 1,44 промила в издишания въздух. При последвалата справка в информационните масиви на МВР е установено, че автомобила е с поставени регистрационни табели за лек автомобил „Рено”. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУ МВР Шабла е задържан К.Р. (30 г.) от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 4 пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

03.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ