Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 25 май, в 14:20 ч., чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение от Ц.П., на 62 г. от гр.Добрич, че за времето от 21.05.2016 г. до 14:20 часа на 25.05.2016 г., неизвестен извършител е извършил кражба на 45 метра оградна мрежа с височина 170 см. от собствената му градина за праскови, находяща се в гр. Добрич, непосредствено зад КПП Рилци. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 май, около 13:20 часа, след проведени ОИМ във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на Първо РУ Добрич при извършване на проверка на лицето И.И., на 19 г. от гр.Провадия в района на кооперативен пазар, намират общо 45 кутии цигари, необлепени с акцизен бандерол. Същите са предадени в Митническо бюро Добрич.

На 25 май, след проведени ОИМ от служители на Второ РУ Добрич, във връзка с извършена телефонна измама в с. Ведрина на 19.05.2016г. е установено лице – участник в извършване на деянието и приело сумата от 2000 лева– Х.Д., на 27 г. от гр.Нови Пазар, който се е придвижвал с л.а.”БМВ”, с ВТ регистрация, цвят бордо. Работата по случая продължава.

На 25 май, след проведени ОИМ и ПСД от служители на Второ РУ Добрич, във връзка с извършена взломна кражба на телевизор, лаптоп, музикална уредба, рутер и приемник за цифрова телевизия от къща в село Лозенец, при претърсване и изземване в дома на М.И., на 45 г., жител на същото село са иззети горепосочените вещи, предмет на кражбата. М.И. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч., работата по случая продължава.

На 25 май, в 19:35 часа в РУ Балчик е получено съобщение от ФЦСМП Балчик за прието лице, след претърпяно ПКП – А.Б., на 22 г. от с. Стражица, стаж като водач кат. „В” - 2,5 г. От извършения оглед и разпити на свидетели е установено, че около 18:30 ч. същия взима л.а.”Алфа Ромео”, с В регистрация, от свой приятел от селото и тръгвайки сам по улица губи контрол над автомобила, напуска пътното платно и се удря странично с дясната част на МПС в бетонен стълб. В резултат на ПТП А.Б. е с множество фрактури на дясна ръка, фрактури на таз, гръбначен прешлен, раменна кост, разкъсване на пикочен мехур и натъртвания в областта на гръдния кош. Същият е транспортиран в МБАЛ „Св.Ана”-гр.Варна, с опастност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.
Продължава на следващата страница ...
[next]
На 25.05.2016 г., в 09:00 часа в приемна на РУ Ген. Тошево в с. Пчеларово лично се тъжи М.Р., на 25 г. от гр.Пчеларово, за това, че на 24.05.2016г. около 23:30 часа, лицето Р.Г., на 29 г. от гр.Добрич, с когото е съжителствала на семейни начала е увредил две стъкла на врата и прозорец на бащината й къща в с. Пчеларово, след което е предизвикал скандал, нанесъл й удари, унищожил мобилен телефон, слънчеви очила и преса за коса. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 май, в 10:50 часа в РУ Тервел е получено съобщение от Б.Р., на 53 г. от с. Чистеменско, за това, че неизвестен извършител, чрез срязване на катинар е проникнал в склада му в с.с. и е извършил кражба на самоделен компресор и 3 бр. гумирани удължители за трифазен ток от 20, 40 и 60 метра По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 май, в 11:15 часа , при изпълнение на функционалните си задължения в с. Жегларци, служители на РУ Тервел получават съобщение от Ж.П., на 55 г. за ПТП с материални щети, причинено от неустановен водач на л.а.”Фолксваген”, с ТХ регистрация, който е напуснал мястото. След проведени ОИМ е установен лекия автомобил, собственост и управляван от Т.А., на 25 г. от с.с. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 2,83 промила алкохол в издишания от водача въздух, отказва кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Тервел, а водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 25 май, в 07:30 часа, чрез ЕЕН 112 в РУ Тервел е получено съобщение от В.Т., на 23 г. от гр. Балчик, за това, че е претърпял ПТП с лекия си автомобил „Мерцедес”, с ТХ регистрация по пътя с.Орляк – с. Жегларци. Сигнала е посетен от служители на РУ Тервел, при извършения оглед е установено, че л.а. Опел, с ТХ регистрация, собственост и управляван от Р.Р., на 57 г. от с. Орляк, не спира на знак В-2, навлиза в кръстовище и при извършване на маневра завой наляво блъска л.а. „Мерцедес”, управляван от В.Т. От ПТП са пострадали пътниците в л.а. „Опел” – Л.Н., на 64 г. от с.Орляк, с фрактура на ръката, настанена в МБАЛ Добрич и Р.И., на 38 г. от с. Орляк, след преглед освободена за домашно лечение. Двамата водачи са изпробвани за наличие на алкохол в кръвта, като резултатите са отрицателни.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич няма регистрирани пожари.

26.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ