Dobrich News Добрич новини

Гимназия Райко Цончев дава ежегодната си награда

Връчване на Награда "Наследници на Райко Цончев" за 2016.


И тази година в края на месец май, Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“, гр. Добрич, връчи ежегодната си награда „Наследници на Райко Цончев“. Наградата е инициирана от правнука на добруджанския благодетел, Боян Цончев, който понастоящем ръководи собствен бизнес във Великобритания. Тя се дава вече трета поредна година, откакто гимназията установи връзка с наследника на своя патрон.

Наградата, която се състои от плакет за отличие и парична стипендия от 1000 лв., тази година бе връчена на отличника на випуск 2016 на гимназия „Райко Цончев“, Мира Енева. „Тъй като една от най-изявените добродетели на Райко Цончев е благотворителността, принципите, които ни водеха при избора на носител на наградата бяха освен отличие в училище, той да е и участник в благотворителни проекти и мероприятия на гимназията“, споделят от учебното заведение. А извън училищните живот и дейност, Мира е изявен спортист в младежкия волейболен отбор на Добруджа. И както се случва при повечето спортисти, отборният спорт допълнително е изградил у младото момиче характер на отговорност и съпричастност към другите.

Наградите „Наследници на Райко Цончев“ се удостояват и със специален кът в гимназията, където ученици, учители, родители и гости могат да подхранват своята надежда и вяра, че добродетелта на Райко Цончев винаги ще има своите наследници.