Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес от заведение за бързо хранене по ул.Славянска

На 18 май, в 02:00 часа в Първо РУ Добрич е получено съобщение от дежурен оператор на ЧОФ за незаконно проникване в заведение за бързо хранене „Българска кухня” в гр.Добрич, на ул.”Славянска”. След извършен оглед от служители на Първо РУ Добрич е установено, че чрез счупване на патронник на входна врата неизвестен извършител е проникнал в заведението и е извършил кражба на сумата от 510 лева от касов апарат. По случая е образувано досъдебно производство.
На 17 май, около 22:30 часа чрез ЕЕН 112 в ОДЧ на ОДМВР Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в частен имот в с. Ловчанци. След извършен оглед от служители на Второ РУ Добрич е установено, че пожара е възникнал в стопанска постройка встрани от жилищната сграда и в резултат е изгоряла около 40 кв. м. покривна конструкция и намиращите се в поемщението 5 куб. м. дърва за огрев и 15 бали слама. Къщата е собственост на С.Ш., на 38 г. от гр.Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 май, след проведени ОИМ и извършено претърсване и изземване в частен дом в гр.Тервел, от служители на РУ Тервел са намерени и иззети 2 полиетиленови торбички с бяло прахообразно вещество, с общо тегло 25 гр., които при направен полеви тест реагират на амфетамин и две пакетчета суха тревна маса, с общо тегло 5 гр., реагираща на канабис. Срещу обитателя на жилището, Д.Д., на 25 г. е образувано бързо досъдебно производство. Работата по установяване и доказване цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани два пожара с нанесени материални щети.

18.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ