Dobrich News Добрич новини

1,92 промила алкохол и спиране в светофар

На 16 май, в 22:10 часа е посетено възникнало ПТП в град Добрич, на бул.”Русия”. Установено е, че водача на лек автомобил „Рено” – И.Г., на 66 г. от гр.Добрич, предприема маневра завиване наляво за включване в движението по ул.”Вардар”, поради движение с несъобразена скорост на мокър пътен участък, губи контрол над автомобила и се блъска челно в разделителната ивица на булеварда и метален стълб на светофарната уредба, от което допуска ПТП с материални щети. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 1,92 промила алкохол в издишания от водача въздух, взета кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ Добрич, а водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 16 май, след проведени ОИМ от служители на РУ Албена, във връзка с извършена кражба на сумата от 500 лева от заведение в КК Албена е установен извършителя на деянието – П.П., на 23 г. от гр.Добрич, който прави самопризнания по случая и доброволно предава част от отнетата сума.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар със загуби. Оказани са 3 бр. техническа помощ – отстраняване на паднали дървета, разчистване на пътни платна и отводняване.

17.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ