Dobrich News Добрич новини

Заловени контрабандни цигари

На 12 май, около 09:00 часа, след проведени ОИМ във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на Първо РУ Добрич при извършване на проверка на лицето Г.Х., на 59 г. от гр.Добрич в района на кооперативен пазар, намират общо 13 кутии цигари, необлепени с акцизен бандерол, а до него в кофа за смет са открити още 3 кутии, за които лицето заявява, че са негови. Същите са предадени в Митническо бюро Добрич.

На 12 май, около 13:45 часа, след проведени ОИМ във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на Първо РУ Добрич при извършване на обход в района на кооперативен пазар, намират общо 10 кутии цигари, необлепени с акцизен бандерол в метална конструкция зад павилион „Лафка”. Същите са иззети за предаване в Митническо бюро Добрич.

На 12 май, в 18:50 часа е получено съобщение от служители на ЦСМП Добрич, че в отделението е постъпило лицето С.М., на 58 г. от гр.Добрич, жив. в с. Пчеларово, с фрактура на долен ляв крайник, като същата е пострадала вследствие прегазване от конска каруца. При извършената проверка е установено, че лицето Р.Д., на 29 г. от с.Пчеларово, при управление на ППС с животинска тяга, не успява да контролира ППС, вследствие уплаха на коня от преминаващ автомобил и закача с каруцата движещата се в дясната част на пътното платно С.М., събаря я на асфалта, при което каруцата прегазва с едното колело левия крак на пострадалата, която е с фрактура, без опастност за живота, транспортирана до МБАЛ Добрич от екип на ФСМП Ген. Тошево. По случая е образувано досъдебно производство.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич няма регистрирани пожари.

13.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ