Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 2 април, около 01:50 часа по ул. „Д. Ковачев” в град Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,86 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.С. (42 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 3 април, около 02:45 часа в град Балчик, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фиат” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,1 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.Р. (35 г.) от град Варна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

НА 2 април, около 10:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се на територията на с. Росица, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 01:00 часа до 08:00 часа на същата дата неизвестен извършител е проникнал в стопанска постройка находяща се в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на девет броя домашни животни – овце и агнета. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 3 април, около 16:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път град Добрич посока град Тервел, на около 1400 метра след с. Подслон. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост напуска пътното платно вляво по посока на движението си и се удря челно в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадал водача на МПС М.Д. (65 г.) от град Тервел, който е настанен в МБАЛ Добрич за наблюдение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 3 април, около 17:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел. На място е установено, че лек автомобил „Мицубиши”, управляван от П.Х. (38 г.) от град Тервел, при навлизане в кръстовище отнема предимството на мотоциклет „Балкан” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента е пострадал водача на мотоциклета Д.С. (72 г.) от град Тервел. Същия е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза фрактура на долен десен крайник, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 3 април е получено съобщение за извършена кражба от стопански двор, находящ се на територията на с. Дуранкула, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 18 март до 3 април т.г., чрез използване на техническо средство неизвестен извършител е проникнал в складова база. По данни на тъжителя е извършена кражба на 20 чувала всеки по 600 кг азотна тор. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 4 пожара без материални загуби и два пожара с нанесени материални щети.

04.04.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ