Dobrich News Добрич новини

Награди от лотариятана на НАП

Дамите печелят повече в лотарията с касови бележки на НАП

Късметът се усмихва по-често на дамите, отколкото на мъжете, при тегленето на наградите на Лотарията с касови бележки на НАП и МФ. От 18 раздадени до този момент награди – 3 месечни и 15 седмични, 10 са спечелени от жени. В същото време, 55 на сто от всички регистрирани потребители на лотарията са мъже. Според статистиката на данъчните 40% от участниците са на възраст между 25 и 34 години.

В лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Вече е достъпна и възможност за редактиране на регистрирани касови бележки на www.kasovbon.bg. От 1 април 2016 г. потребителите могат да преглеждат въведените от тях фискални бонове и да премахнат тези от тях, които са въвели погрешно.

Междувременно, на 3 април в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“ беше изтеглен и четвъртият месечен победител от Лотарията с касови бележки на НАП и МФ. Той ще получи чисто нов 40 инчов 3D телевизор с вградена безжична LAN мрежа, FullHD резолюция на екрана, аналогов и цифров тунер и много други екстри. Имената на победителите можете да видите на сайта на лотарията www.kasovbon.bg

Чисто нов лек автомобил е голямата награда в Лотарията на НАП и Министерство на финансите. За него до този момент са регистрирани и участват над 22 млн. фискални бона за 290 млн. лв. Голямата награда ще бъде изтеглена тази Коледа, а до тогава данъчните раздават всяка седмица смарт телефон и всеки месец - 40 инчов смарт 3D телевизор

От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.