Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 20 април, около 04:44 часа е получено съобщение от служител на частна охранителна фирма за задействана аларма на обект находящ се по бул. „Русия” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обект за бързо хранене. По данни на собственика е извършена кражба на един брой конвектомат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 20 април, около 12:16 часа е получено съобщение за възникнало ПТП между три автомобила по околовръстен път на град Добрич на около 40 метра преди разклона за с. Богдан. На място е установено, че лек автомобил „Ауди” с бургаска регистрация навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, след което се блъска и в движещия се зад „фолксвагена” лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП на място почива Д.Б. (27 г.) от град Бургас. Водача на лек автомобил „Фолксваген” Я.Р. (57 г.) е приет в Спешни кабинети в МБАЛ Добрич, където по-късно почива. Водача на лек автомобил „Мерцедес” Р.Р. (30 г.) от град Добрич е прегледан в МБАЛ Добрич и освободен с диагноза натъртвания, без опасност за живота. Работа по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 20 април, около 11:25 е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път II-29. Установено е, че лек автомобил „Форд” с варненска регистрация управляван от германски гражданин при движение от град Генерал Тошево посока с. Кардам, на около 4 км. след града навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал германския гражданин, който е отведен в МБАЛ Добрич с болки в гърдите и по-късно освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 20 април, около 23:33 часа по път от град Тервел посока с. Полковник Савово до указателната табела за начало на населеното място е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,66 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.О. (49 г.) от с. Полковник Савово. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

21.04.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ