Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 12 април, около 16:35 часа е получено съобщение затова, че в района на ХГ „Св. Кирил и Методий” в град Добрич мъж произвежда изстрели с пистолет. Незабавно към мястото са насочени полицейски екипи, които установяват П.П. (66г.) от град Добрич. При извършената полицейска проверка в мъжа е открит газов пистолет, от който са произведени три изстрела. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 април, около 21:00 часа при обход в района на Гара Север в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче с бяло вещество на бучки. При извършения полеви тест, същото реагира на наркотичното вещество амфетамин, с тегло около 1,2 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.М. (46 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 април, около 16:25 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Стожер, обл. Добрич. На място е установено, че товарен автомобил „Пежо” с варненска регистрация, управляван от П.Р. (41 г.) от град Добрич при навлизане в населеното място напуска лентата си за движение и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал возещия се автомобила Т.Р. (67 г.) от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с натъртвания в областта на гръдния кош, без опасност за живота. Извършената проверка за алкохол с техническо средство на водача на превозното средство констатира наличието 0,57 промила. Взета е кръвна проба за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 21 март е получено съобщение за извършена кражба на 70 броя автомобилни гуми от складово помещение находящо се в град Балчик. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Балчик са установени извършителите на деянието Ц.П. (20 г.), В.Д. (16 г.), Б.А. (19 г.) и тримата от град Балчик и В.М. (22 г.) от с. Калипетрово, обл. Силистра. От последвалите процесуално следствени действия във частен имот находящ се на територията на с. Топола, обл. Добрич, обитавана от В.М. са открити и иззети част от вещите обект на посегателството -46 броя автомобилни гуми. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.

На 12 април, около 21:15 часа в района на с. Пчеларово, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,52 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.С. (53 г.) от с. Пчеларово. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

13.04.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ