Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 10 април, около 03:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Спасово с ранен пешеходец. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от И.И. (37 г.) от с. Спасово блъска пешеходеца А.А. (38 г.) от с. Спасово, след което напуска ПТП. Вследствие на инцидента пешеходеца е настанен в МБАЛ Добрич с травма на главата и долни крайници, без опасност за живота. Около 04:30 часа в град Добрич в местност лозята с. Минково е установен лекия автомобил „Фолксваген” с водач И.И. (37 г.) от с. Спасово, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,75 промила в издишания от водача въздух. В автомобила са установени и иззети по надлежния ред едноцевна ловна пука и боеприпаси, като водача на МПС не представя надлежно разрешение за притежанието им. В хода на работа е извършена проверка на частен дом в село Спасово, обитаван от И.И., където са установени и иззети други 19 броя патрони за ловно оръжие. С полицейска мярка за срок от 24 часа И.И. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. Работата по случая продължава.

На 10 април, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от нефункциониращо помещение за изваряване на алкохолни напитки в с. Бежаново, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 08:00 часа до 11:30 часа на същата дата неизвестен извършител е извършил кражба на дървен материал греди и ламперия от обекта. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Генерал Тошево са установени извършителите на деянието С.С. (54 г.) и С.С. (19 г.), и двамата от с. Бежаново. Вещите обект на посегателството са установени, иззети по надлежния ред и върнати на собственика. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 10 април, около 16:50 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „ВАЗ” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 4,31 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (52 г.) от град Тервел. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 1 пожар с материални щети и два пожара без материални загуби.

11.04.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ