Dobrich News Добрич новини

Кулинарни умения от 14 държави демонстрират студентите на ВУМ

Чуждестранни студенти от 14 държави ще демонстрират национални ястия
Участници от България, Италия, Сърбия, Португалия, Армения, Испания Украйна, Йордания и други ще покажат кулинарни умения.

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) организира международен кулинарен ден за своите чуждестранни студенти. Събитието е с наименование „Подправи денят“ (Spice UP the Day) и се организира от 18 часа в ресторант Албена на ВУМ в гр. Добрич, днес (петък).

Ентусиазираните студенти от 14 страни - Италия, Сърбия, Португалия, Армения, Испания Украйна, Йордания и др., ще демонстрират националната си кухня и с традиционни за страните си ястия, а жури – техни колеги и преподаватели ще ги оценяват. Имената на ястията ще бъдат известни на самото събитие, а закупилите билети посетители нямат търпение да ги опитат. „Подправи денят“ се организира от „Международен отдел“ на ВУМ, които са вклюичили участници – студенти на мобилност във висшето училище, дошли с помощта на програма Еразъм+. Събитието се организира съвместно с „Асоциация кулинарни изкуства и гостоприемство“ е и част от инициативите по повод 20 години прием на студенти във Висше училище по мениджмънт (преобразуваното Висше училище „Международен колеж“).