Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес са много

На 18 март, в 04:50 ч., в Първо РУ Добрич е получено съобщение от В.М., на 57 г. от гр.Добрич,служител на БТК ЕАД, за това, че в 03:45 часа на същата дата е задействана сигнализацията за прекъснати три телефонни кабела в гр.Добрич и след като е извършил проверка на място е констатирал, че неизвестно лице извършило кражба на три телефонни кабела с медни жила всеки с дължина от 280 метра. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

На 17 март, в 22:00 часа, в Първо РУ Добрич е получено съобщение от К.И., на 29 г., за това, че за времето от 19:00 ч. на 16.03. до 08:15 ч. на 17.03.16г. неизвестен извършител противозаконно е отнел собствения й л.а. „Рено”,с ТХ регистрация, паркиран пред дома й в гр.Добрич. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 март, в 07:40 ч., в Първо РУ Добрич е получено съобщение от П.П., на 40 г. от гр.Добрич, че за времето от 18:00 на 17.03.2016г. до 12:00 часа на същата дата, неизвестно лице чрез взлом на ключалка на врата е проникнал в таксиметровия му автомобил „Лада”, паркиран в района на дома му в ж.к.”Дружба” и е извършил кражба на мобилен телефон и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 март, в 17:30 часа, чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение от Ж.Д., на 47 г. от гр.Добрич, че на същата дата около 16:40 часа в автосервиз на ул.”Хан Тервел”, при работа с подемник за автомобили е пострадал съпруга й, собственик на В.Д., на 51 г. от Добрич. Същият е настанен в ОАИЛ при МБАЛ гр.Добрич с открита рана на главата и с наранявания на вътрешни органи, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 март, в 08.20 часа, служители на сектор ПКП при ОДМВР Добрич, при проверка на съмнително лице - А.А., на 32 г. от гр.Добрич, намират 1 полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество с тегло 0,2 гр., реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 18 март, в 08:10 ч., при проверка от служители на СПП Добрич на л.а. „Фолксваген”, с германска регистрация, управляван от М.М., на 43 г. от с.Орляк, е установено, че същия представя неистинско СУМПС, като не му е издавано СУМПС от органите на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 18 март,в 12:00 часа, в гр.Добрич, служители на СПП Добрич спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с ТХ регистрация, управляван от Е.М. (38 г.) от гр.Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,85 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано незабавно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 17 март, в 16:30 часа, в РУ Балчик, лично се тъжи М.И.,на 30 г. от гр.Балчик, управител на хотел Юпитер, за това, че в хотела е настанен немски гражданин, на 26 г., с резервация за едноседмичен престой по електронен път, който впоследствие си е тръгнал без да заплати престоя. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа до установяване на самоличността му.

На 18 март, в 16:30 часа в РУ Генерал Тошево е получено съобщение от Й.П., на 55 г. от гр.Ген. Тошево, за това, че за времето от 11:00 до 16:30 часа на същата дата, неизвестен извършител, по неустановен начен е извършил кражба на 800 лева, в банкноти по 20 лева от джоба на якето му. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 март, в 10:00 часа в РУ Генерал Тошево е получено съобщение от К.К., на 57 г. от гр.Ген. Тошево, за това, че на същата дата в 09:50 часа в двора на Областно пътно управление – гр.Варна в гр. Ген. Тошево, при товарене на роторен снегорин върху ремарке на товарен автомобил е паднал работника Г.С., на 48 от същия град, който е транспортиран в МБАЛ Добрич, в съзнание, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Продължава на следващата страница:
[next]
На 19 март,в 15:32 часа, в ОДМВР Добрич е получено съобщение за самокатастрофирал л.а. в бордюр на ул.Христо Ботев, служители на СПП Добрич на място установяват, че лек автомобил „Фолксваген” с ТХ регистрация, управляван от С.М. (51 г.) от гр.Добрич, при извършване завой наляво се удря с дясната си част в бордюр на тротоара. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо производство.

На 19 март, чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е получено съобщение за ПТП на един километър след разклона за с. Ловчанци, посока с.Карапелит. Служители на СПП Добрич на място установяват, че лек автомобил „БМВ” със С регистрация, управляван от С.Ж. (23 г.) от гр.Добрич, поради несъобразена скорост и условията на пътното платно, губи контрол над автомобила, напуска платното за движение и се преобръща по таван в крайпътна нива, като са нанесени значителни материални щети. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,47 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо производство.

На 20 март, в 01:20 ч., в Първо РУ Добрич е получено съобщение, че три лица разбиват лек автомобил, на мястото на инцидента са изпратени служители на Първо РУ Добрич, които в близост до магазин „Те-макс” установяват л.а.”Шкода”, с ТХ-регистрация и три лица, всички на 19 г. от с. Одърци. При извършената проверка в автомобила са открити 3 бр. отвертки, 2 тонколони за МПС, дръжка от врата на л.а., полица на застраховка ГО за л.а., в близост е установен л.а.”БМВ”, с ТХ-регистрация, собственост на З.П., на 32 г. от гр.Добрич с извадено странично стъкло и липсваща дръжка на вратата. По случая е образувано бързо досъдебно производство а лицата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 20 март, чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е получено съобщение за ПТП в района на „Ловчанско ханче”. Служители на СПП Добрич и Второ РУ Добрич на място установяват, че товарен автомобил „ДАФ” с ТХ- регистрация, с прикачено ремарке, управляван от С.Н. (48 г.) от гр.Добрич, движещ се от гр.Силистра в посока гр.Добрич, губи контрол над управлявания състав, навлиза в лява пътна лента и се блъска с идващия насреща л.а. „Мерцедес”, с ТХ- регистрация, управляван от Б.А., на 27 г. от с. Полк. Савово, пътници: Д.Д., на 29 г. от с. Кочмар, П.П., на 41 г. от с. Нова Камена и Ю.И., на 42 г. от гр. Тервел. Вследствие на настъпилото ПТП лицата от л.а. са настанени в МБАЛ с различни травми и контузии, без опасност за живота. По автомобилите са нанесени значителни имуществени вреди. Взети са кръвни проби по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 март, след проведени ОИМ във връзка с противодействието на разпространението на наркотични вещества, при проверка на л.а. Пежо, с В-регистрация в с. Църква, управляван от А.Б., на 28 г. от с. Оброчище, служители на РУ Албена откриват едно полиетиленово пликче със суха тревна маса, с тегло 1 гр., реагираща на канабис; три малки пакетчета със суха тревна маса, с тегло 0,5 гр., реагираща на канабис и едно полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество, с тегло 0,3 гр. По случая в РУ Албена е образувано бързо производство, а лицето е задържано за 24 часа.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистрирани два пожара с нанесени материални щети и шест пожара без загуби. Оказана е техническа помощ при ПТП.

21.03.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Съобщение:

До 28.03.2016 г. инсп. Стоян Стоянов, говорител на ОДМВР Добрич ще бъде заместван от инсп. Живко Недев, сл. тел. 058 658259, моб. тел. 0888 660521 и инсп. Диана Димова, сл. тел. 058 658487.