Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и задържан извършител на умишлен палеж

На 09 март, след проведени ОИМ от служители на Първо РУ Добрич е установен и задържан извършителя на умишлен палеж на частен дом на същата дата в гр.Добрич - Е.Ш., на 47 г. от гр.Добрич. Същият прави самопризнания и е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство.

На 09 март, в 12:05 часа е посетено възникнало ПТП на 30 м. след разклона за с.Малка Смолница, в посока гр.Добрич, водача на мотоциклет „Сузуки” - И.К., на 38 г. от гр.Добрич губи контрол над МПС, блъска се последователно в спирка на междуградския транспорт, крайпътен скат и пада в нива. Водачът на мотоциклета е отведен и прегледан в ЦСМП при МБАЛ гр.Добрич, с комоцио, счупен пръст на дясна ръка и натъртвания по цялото тяло, без опасност за живота. На И.К. е взета кръвна проба по надлежния ред и му е съставен АУАН.

На 09 март, в РУ Генерал Тошево е получено съобщение от кмета на с.Чернооково, за това, че за времето от 12:00 до 17:00 часа на 08.03.2016г., неизвестен извършител е проникнал по неустановен начин в къща в с.с., собственост на И.А., на 63 г. и е извършил кражба на гюм за мляко, верига за моторен трион и сумата от 20 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09 март, при извършване на съвместни проверки от служители на сектор ПКП при ОДМВР Добрич, Второ РУ Добрич и РУ Ген. Тошево, в дворно място на адрес в с.Победа, ползвано от Д.К., на 56 г. от гр.Добрич е установено ремарке за л.а. без регистрационен номер, идентифицирано като предмет на престъпление по извършена кражба през 2008 г. от територията на РУ Ген. Тошево. Вещта е иззета по надлежния ред.

На 09 март, след проведени ОИМ от служители на сектор ПИП при ОДМВР Добрич и претърсване и изземване в служебни помещения на СОУ в гр.Тервел е задържана Г.В., на 47 г., която в качеството си на длъжностно лице е използвала служебното си положение за изготвянето и издаването на неистински официални документи и дубликати на свидетелства за завършено основно образование. Множество документи са иззети по надлежния ред. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

На 09 март, след проведени съвместни ОИМ от служители на сектор ПКП при ОДМВР Добрич, РУ Тервел, РУ Провадия и ПУ Вълчи дол е установен и задържан извършителя на кражба на 35 пчелни кошера от с. Нова Камена – криминално проявения В.М., на 59 г. от с.Радан войвода. Същият прави самопризнания и е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Вещите са върнати на собственика.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич няма регистрирани пожари.

10.03.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ