Dobrich News Добрич новини

Албена ще домакинства за финали по волейбол и шахмат

Избраха Албена за домакин на финали по волейбол и шахмат
Финалите на ученическите игри по волейбол и шахмат при юношите от 5 до 7 клас ще се проведат в Албена, обявиха от Българската асоциация спорт за учащи.
Волейболистите ще проведат заключителните срещи за разпределяне на отличията в спортната зала от 9 до 12 юни. На мрежата ще застанат 10-те най-добри отбора от различните региони в страната, които ще се селектират след общински, областни и зонални ученически първенства. По същото време, но за първи път ваканционното селище ще приеме и финалния турнир по шахмат. Състезанието ще се проведе в първата по рода си у нас шахматна академия, която носи името на легендарния световен шампион Анатолий Карпов.
Припомняме Ви, че през май м.г. Албена за първи път домакинства на финали на ученически игри, като тогава бе състезанието по волейбол при девойките 8-10 клас.
„Предложихте прекрасни условия за провеждането на състезанията по волейбол. В Българската асоциация спорт за учащи пристигнаха писма от директори, учители, ученици и родители, в които искрено благодарят за отличните условия, гостоприемството, професионалната организация, компетентното и безпристрастно съдийство", заяви Юлия Боянова - председател на БАСУ по повод първите финали.