Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес, ПТП и пожар

На 8 февруари, около 18:00 часа се тъжи 83-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 13:00 часа на същия ден е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждения, същия заявява на възрастната жена, че е по следите на телефонни измамници и за целта е нужно да хвърли през терасата на жилището си плик с всичките си налични средства. Малко по-късно в района на ж.к. „Иглика” в град Добрич жената изхвърля сумата от 6 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 8 февруари, около 22:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път II-27 на около 300 метра след разклона за с. Безводица посока град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация поради неспазване на дистанция застига и удря движещия се пред него лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация и причинява ПТП с материални щети без пострадали.. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на лек автомобил „Рено”, цифровата индикация отчита наличието на 2,14 промила алкохол. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.Н. (43 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 февруари, около 19:00 часа е получено съобщение за незаконна сеч по пътя между град Тервел посока с. Честименско, в близост до разклона за с. Безмер. На място съвместно със служители на ДЛС Тервел в гориста местност е установен автомобил „УАЗ” с натоварени 0,5 м3 дърва от вида цер. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Ф.К. (34 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

На 8 февруари, около 12:20 часа е получено съобщение за пожар в лек автомобил на територията на с. Крушари, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 13:50 часа. Вследствие на пожара напълно е изгорял лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. Причината за възникването на инцидента е късо съединение в двигателния отсек на МПС.

09.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ