Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 5 февруари, около 14:30 часа в Първо РУ МВР Добрич се тъжи 70-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 11:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон е получила обаждане на домашния си телефон, като и е поискана сумата от 30 000 лева за лечение на дъщеря й. Малко по-късно жената получава второ обаждане от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение мнимия полицай съобщава на жената, че е необходимо да предостави сумата пари с цел да бъдат заловени телефонни измамници. Малко по-късно през балкона на жилището си жената предава сумата от 11 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 6 февруари, около 17:00 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е извършена проверка на С.С. (27 г.) от град Добрич. В хода на проверката в дрехите на мъжа е установено полиетиленово пликче със суха тревна маса. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис с приблизително тегло 5,7 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.С. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 февруари, около 18:40 часа се тъжи 82 годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 17:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия доктор заявява на възрастната жена, че синът й е пострадал и за животоспасяващата операция е необходима сумата от 10 000 лева. Малко по-късно през терасата на жилището си жената предава сумата от 2 000 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

На 8 февруари, около 5:55 часа е получено съобщение за пожар в незползваема къща находяща се на територията на с. Плачи дол. Обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 09:30 часа. Вследствие на пожара са унищожени 85м2 покривна конструкция и домашно имущество. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване.

08.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ