Dobrich News Добрич новини

Неправоспособни и алкохолици зад волана

На 22 февруари, в 13:27 часа, чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение от Й.В. и К.К., служители във фирма „Енерго про мрежи” АД за констатирано неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на къща в гр.Добрич. При посещение на местопроизшествието е установено, че в частен дом в гр.Добрич, Е.Х., на 46 г. е осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо производство срещу лицето.

На 22 февруари, при извършено претърсване и изземване в апартамент в гр.Балчик, от служители на РУ Балчик са намерени и иззети две пакетчета със суха кафяво-зелена тревна маса с общо тегло 14,7 гр., която при направен полеви тест реагира на канабис. Срещу обитателя на жилището П.С., на 27 г. е образувано бързо досъдебно производство.

На 22 февруари, около 19.30 часа, служители на РУ Албена, при проверка на л.а. „Форд”, с водач С.И., на 25 г., неправоспособен и пътник: В.В., на 21 г.,в който е открито полиетиленово пликче със суха тревна маса, с тегло 0,5 грама, реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 22 февруари,около 21:50 часа, в с.Чистеменско, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фолксваген” с ТХ регистрация и липсваща предна регистрационна табела, управляван от М.П. (33 г.) от с.Безмер. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,69 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано незабавно производство по описа на РУ Тервел.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистрирани един пожар с нанесени материални щети и един пожар без загуби.

23.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ