Dobrich News Добрич новини

Балчик гласува за общественик на годината

"Общественик на годината" в Балчик. За Седма поредна година кметът на Община Балчик г-н Николай Ангелов, председателят на Общинския съвет г-н Атанас Жечев и главният редактор на вестник „Балчишки телеграф” г-жа Маруся Костова ще връчат награди на обществено активните личности на Община Балчик, които са с най-големи заслуги през 2015 година.

За седми пореден път Община Балчик, Общински съвет Балчик и редакцията на вестник „Балчишки телеграф” организират тържествено събрание на обществениците в Община Балчик, работили през изминалите години с ентусиазъм за своя град и за своята Община, без да търсят възмездие или награда.

За тяхно здраве водосвет ще отслужат свещеноиконом Стратия Александров и свещеник Тодор.
Много учители и училищни директори, преподаватели, читалищни дейци на културата и изкуството, на науката, на спорта, десетки хора – от обикновеното непознато семейство - до върховете на местната администрация, всекидневно полагат огромни усилия, някои дори и не го осъзнават, в себеотрицанието си да бъдат на високо ниво сред съгражданите си, за техен пример и подражание.
Те всекидневно полагат огромни усилия децата ни, внуците ни, да запазят общественото си достойнство си и да го надградят, както това правят над 100 признати общественици на годината.
За всеки влак си има пътници. Но нито един влак не може да се движи без интелекта, знанията и труда на всички Вас, които будите балчишката общественост и цялата ни нация за един по-добър и по-смислен живот, за опазване на постиженията на българската и световна култура, история и спорт, за предаването им в едни надеждни ръце на творци, които са осъзнали смисъла на човешкия живот да се гради, да се твори и да се прави добро.
Номинираните ще бъдат представени на специално събрание в ресторант „Ел Симпатико” Балчик от 13.00 ч. на 27 февруари 2016 г. и ще бъдат специално поздравени с културна програма, подбрана от Сава Тихолов, PR и началник отдел „Протокол и връзки с обществеността” към Община Балчик.
Номинираните тази година са: д-р Румяна Бончева /рентгенолог в МБАЛ Балчик/; д-р Христо Игнатов /зъболекар в МБАЛ Балчик, ръководител на Радиоклуб „Балчик” LZ2KSB/; Ерсин Исмаилов /студент по медицина във ВМИ Варна/; Евдокия Великова /директор на „Социално подпомагане” Балчик/; семейство Диана и Илия Димитрови /дългогодишни учители и самодейци в ч-ще „П.Хилендарски” Балчик/; 90-годишните балчиклии Сава Мартинов, Илия Илиев, Тодор Добрев и сем.Стефанка и Цветан Цоневи.
Ще бъде отличен с плакет „Българско наследство” общественика Людмил Бешков, който участва в Първия международен форум „Българско наследство” Балчик, но поради здравословни причини не можа да присъства на церемонията по награждаването. Неговият доклад „ бе посрещнат с голям интерес, защото, освен задълбочените си исторически преценки съдържаше и част от богатите впечатления, записки изводи на неговия баща Любен Бешков за събитията след Крайовската спогодба.

С мотото на тазгодишните номинации призоваваме всички към най-голямото богатство – да служиш на хората: „Човек е богат със своите цели, със своя собствен дял от направеното за добруването на хората.”