Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес в хроника

На 11 февруари около 04:30 ч. в с.Дончево, две НЛ с маски на главите, чрез взломяване на PVC прозорец, проникнали в къщата на П. К., на 68 г. и след нанесен побой са й отнели дамска чанта, с намиращи се в нея два мобилни телефона и лични документи. Образувано е досъдебно производство. От проведените ОИМ на 18 февруари са установени извършителите на деянието: И.К., на 25 г. от с.Дончево и И.Д., на 22 г. от гр.Добрич, криминално проявени. И.К. е привлечен като обвиняем с мярка за неотклонение "Задържане под стража", а И.Д. е обявен за местно издирване. Част от инкриминираните вещи са намерени.
На 19 февруари, в 10:06 часа в Първо РУ Добрич, е получено съобщение от А.Н.(82 г.), за това, че на същата дата неизвестно лице е влязло в дома на К.К. (78 г.) от гр.Добрич и след заплаха с нож му отнел сумата от 90 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 февруари, в 18:30 часа, от служители на Първо РУ Добрич е извършена проверка на три лица: С.Г.(36 г.), В.И.(32 г.) и В.М.(22 г.) в района на паметника на деспот Добротица, като във В.И. е намерено полиетиленово пликче с 0,1 гр. хероин, а до В.М. е намерено полиетиленово пликче с 1,2 гр. хероин. Лицата са задържани за срок от 24 ч., по случая е образувано досъдебно производство.

На 19 февруари, в 13:55 ч., при проверка от служители на РУ Генерал Тошево на л.а. „Опел”, управляван от К.А., на 26 г. в с.Стефаново е установено, че на автомобила е поставена предна регистрационна табела, с друг шрифт, неиздадена от съответните органи. По случая е образувано досъдебно производство.
Продължава на следващата страница:
[next]
На 20 февруари, около 21.50 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка на л.а. „Форд”, с водач И.И., на 20 г., пътник: Д.С., на 19 г., във водача е открита ръчно свита цигара със суха тревна маса, с тегло 0,1 грама, реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 20 февруари, в 09:20 часа в РУ Каварна е получено съобщение от А.А. (59 г.) ог гр.Каварна, за това, че за времето от 14.02.2016г. до 09:00 ч. на 20.02.2016г., чрез повреждане на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в дома му в с.Белгун и е извършил кражба на пласмасова лозарска помпа, транзистор и 0,5 л. домашна ракия. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 февруари,около 02:20 часа, в гр.Добрич, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Волво” с ТХ регистрация, управляван от К.П. (32 г.) от гр.Генерал Тошево. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,23 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано незабавно производство по описа на РУ Тервел.
Продължава на следващата страница:
[next]
На 21 февруари, около 00.50 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка на лице със съмнително поведение М.М., на 28 г., е открит полиетиленов плик със суха тревна маса, с тегло 0,5 грама, реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 21 февруари, в 21:15 часа в Първо РУ Добрич е получено съобщение от В.Д. (53 г.) ог гр.Добрич, за това, че е установила взломен прозорец на офиса си в ЦГЧ, като Неизвестен извършител е проникнал в помещението и е извършил кражба на 1400 лева и преносим компютър. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 февруари, в РУ Тервел е задържано лицето Б.Х. (40 г.) от с.Орляк, установен в нетрезво и неадекватно състояние в дома на родителите си в с.Орляк, спрямо които има ограничителна заповед, издадена от Тервелски районен съд. По случая е образувано досъдебно производство.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистрирани един пожар с нанесени материални щети и един пожар без загуби.

22.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ