Dobrich News Добрич новини

2,83 промила алкохол в кръвната проба на водач напуснал ПТП

На 30 януари, около 22:45 часа по ул. „Черно море” в град Балчик, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,22 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Й.Й. (29 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 януари, около 23:15 часа е получено съобщение за възникнал скандал пред хотелски комплекс в с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че около 23:00 часа е възникнал скандал между Я.Д. (50 г.) от с. Оброчище, обл. Добрич и К.И. (61 г.) от с. Кранево. Вследствие на който Я.Д. нанася удари с лопата и убива на място К.И. Извършената проверка за употреба на алкохол на Я.Д. констатира наличието на 1,76 промила. Уведомена е Окръжна прокуратура град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 31 януари, около 18:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път II-97 в района на ветеринарната клиника в град Добрич с материални щети, без пострадали. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация поради навлизане в лентата за насрещно движение удря насрещно движения се автомобил „Опел” с добричка регистрация и напуска ПТП. Малко по-късно автопатрул установяват и спират лекия автомобил „Фиат”. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на автомобила констатира наличието на 2,83 промила алкохол. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Д. (44 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 декември 2015 г. в РУ МВР Каварна се тъжи К.К. (70 г.) от с. Белгун, обл. Добрич. По данни на тъжителя на 4 декември по пощата е получил плик с писмо, чрез което му е поискана сумата от 500 000 евро под заплаха за живота му и този на семейството му. На 29 януари 2016 г. е проведена специализирана полицейска операция при която са установени и иззети по надлежния ред 5 мобилни телефона, включително и този от който са изпращани текстови съобщения, 6 броя СИМ карти, множество компютърни конфигурации, флаш памети и принтери. Установен е и извършителя на деянието Б.С. (53 г.) от с. Белгун. Същия прави пълни самопризнания за деянието. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар без нанесени материални загуби и един пожар с материални щети.

01.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ