Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес НЕ са за хора със слаби нерви

На 26 януари 2015 г., е посетено възникнало ПТП между два автомобила на пътя Добрич – Силистра,
на около 1 км. след комплекс „Ловчанско ханче” , като водача на лек автомобил „Фолксваген” - К.Ч., на 18 г., поради управление с несъобразена с пътните условия скорост, предприема изпреварване, като автомобила се завърта и се удря челно по посоката си на движение към гр. Силистра в л.а.”Шкода”, като при ПТП настъпват значителни материални щети. Двамата водачи са изпробвани с техническо средство за наличие на алкохол, като индикация отчита отрицателни проби. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ Добрич.

На 26 януари, след проведени ОИМ от служители на Второ РУ Добрич, са установени извършителите на кражба от частен дом в с. Смолница, извършена през декември 2015г. – малолетните В.Д.(11 г.) и Г.Ю.(11 г.) от същото село. Част от вещите са установени и върнати на собствениците.
На 26 януари, след проведени ОИМ от служители на РУ Балчик, е установен извършителя на кражба от частен дом в с. Соколово, извършена в края на декември 2015г. – Д.Ю.(22 г.) от същото село. Част от вещите са иззети по воденото досъдебно производство.

На 26 януари, в 03:15 часа в РУ Каварна е получено съобщение от С.С. (70 г.), за това, че около 03:10 ч. на същата дата неизвестен извършител е счупил 2 бр. прозореца с размери 1,4 м. х 1 м., двоен стъклопакет, монтиран на ПВЦ дограма на частен дом в гр.Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.
Продължава на следващата страница:
[next]
На 26 януари, в 11:00 ч., в РУ Генерал Тошево е получено съобщение от С.Х., на 78 г. от гр. Генерал Тошево, за това, че на 24.01.2016г., около 14:00 часа на домашния й телефон, се обадил мъж, който се представил за племенника й, като същият я въвел в заблуждение,
че са му нужни 8500 лева на заем. Около 15:00 часа, същата предава в дома си 8500 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство. При проведени ОИМ от служители на РУ Генерал Тошево и РУ Балчик е установен извършителя на горепосочената измама – В.Р., на 48 г. от гр.Силистра, живущ в гр.Балчик, който в съучастие с неустановено до момента лице от с.гр. е извършил още две измами на територията на гр. Генерал Тошево. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

На 26 януари, след проведени съвместни ОИМ от служители на РУ Тервел, ДЛС-Тервел и ТП на ДГС Добрич са установен извършители на незаконна сеч в района на „Гробищен парк” гр.Тервел - М.Й., на 45 г. и С.А., на 25г. от същия град. Иззети са една каруца и една шейна, пълни с дърва. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 ч.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистриран един пожар без загуби.

27.01.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ